Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ пропонують перспективу практичної й науково-дослідної роботи у сфері психології

Спектр дисциплін вільного вибору майбутніх магістрантів якнайширший і гарантує цільову професійну самореалізацію в майбутньому

0 1 706
В Ужгородському університеті, на кафедрі психології ФСН, функціонує акредитована освітньо-професійна програма другого (магістерського) рівня вищої освіти «Психологія» (сертифікат про акредитацію ОП №2544 від 17.12 2021 року), спрямована на підготовку фахівців для практичної та науково-дослідної роботи у сфері психології з широкими можливостями професійної самореалізації.

В УжНУ пропонують перспективу практичної й науково-дослідної роботи у сфері психології Освітньо-професійна програма призначена насамперед для тих, хто хоче поглибити знання з психології, здобуті на бакалавраті, а також для охочих вперше взятися за опанування професії психолога.

Навчання поєднує академічну й практичну складову, оскільки передбачає засвоєння знань через практичні заняття на базах практики й долучення провідних психологів-практиків (військових психологів, психологів зі сфери освіти, реабілітаційних центрів, спеціальних установ – виконання покарань, поліції).

Виробнича практика магістрантів спрямована на реалізацію функції психолога у різних сферах діяльності.

Під час навчання є змога обрати той напрям, який найбільше цікавить. Спектр дисциплін вільного вибору якнайширший: психологія адиктивної поведінки, військова психологія, кримінальна патопсихологія, медична психологія, професійний супровід в юридичній діяльності, тьюторинг і психологічний супровід в соціальних інституціях, психологічні основи інклюзивної освіти, психологія кризового реагування тощо, та різноманітна тематика магістерських досліджень, включаючи психологічну проблематику у сфері освіти, здоров’я, силових структурах, бізнесу та ін.

Акредитована магістерська програма пропонує широкі можливості працевлаштування: виконання функцій психолога в освітніх закладах, органах державної влади, силових і спеціальних структурах України (правоохоронних органах, військових структурах, системі виконання покарань, тощо), соціальних службах, державних, громадських, приватних організаціях, консультативних пунктах, соціально-реабілітаційних центрах, дослідницьких установах, приватна психологічна практика.

Про збільшення можливостей для працевлаштування для осіб, які здобули ступінь магістра за спеціальністю 053 «Психологія», свідчить і той факт, що Наказом МОЗ України від 30.09.2022 № 1782 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 28 жовтня 2022 року № 385») до Переліку посад професіоналів з немедичною освітою введено посади «клінічний психолог» та «психотерапет». Передбачається, що до роботи на посаді клінічного психолога допускаються особи, які здобули ступінь магістра за спеціальністю 053 «Психологія», за умови проходження спеціалізації за фахом «Клінічна психологія». А до роботи на посаду психотерапевта допускаються особи, які здобули ступінь магістра за спеціальністю 053»Психологія» й пройшли спеціалізацію за фахом «Клінічна психологія» з наступною спеціалізацією за фахом «Психотерапія».

Тож чекаємо здобувачів магістерського ступеня на кафедрі психології факультету суспільних наук УжНУ! Освітньо-професійна програма «Психологія» відкриє перед вами широкі можливості професійного розвитку та працевлаштування!

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.