Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Даніелла Мушка: Мені суголосне гасло Попелюшки – «Живи, немов північ не настане»

Студентка УжНУ розповіла про свій успішний профіль в «Instagram»

0 2 447
Даніелла Мушка: Мені суголосне гасло Попелюшки – «Живи, немов північ не настане»
Даніелла Мушка
Ця дівчина володіє п’ятьма мовами, вчиться на відмінно й справді багато подорожує: у свої 20 уже встигла відвідати 19 країн. За яскравим і багатогранним життям Даніелли можна стежити в її мікроблоґу, затишок якого створюють якісні світлини й оригінальні думки. На її профіль підписані майже 5 тисяч фоловерів (користувачів соцмережі, що стежать за оновленнями статусу чи новинною стрічкою іншого автора). Тож як перетворити свій акаунт у соцмережі «Instagram» у щось на зразок вишуканої картинної галереї або ж креативної фотовиставки, радо погодилася розповісти Медіацентру четвертокурсниця факультету міжнародних економічних відносин Даніелла Мушка.
  • Чому любиш саме «Instagram»?

– Подобається за зручність і корисність: тут можна знайомитися, спілкуватися, купувати, продавати, заробляти, надихатися…

  • А памятаєш день, коли створила свій акаунт? Якими були перші світлини? Не видалила їх із часом ?

– Зареєструвалася я в цій соцмережі, ще як закінчувала 10-й клас, коли купила новий телефон. Звичайно ж, першими світлинами були селфі на фронтальну камеру та в дзеркалі, які вже давно видалені й забуті.

  • Якого стилю дотримуєшся у своєму мікроблоґу?
Даніелла Мушка: Мені суголосне гасло Попелюшки – «Живи, немов північ не настане»
Даніелла Мушка

– Люблю писати про все й одразу. Буває таке, що думки просто рвуться назовні, і хочеться дуже багато розповісти. Правду сказати, я не дотримуюся одного стилю написання постів чи єдиної палітри у профілі.

  • Ти тревел- чи б’юті-блоґер?

– Якщо вже говорити про таку класифікацію, то думаю ліпше мені пасує підвид «lifestyle blogger», адже я не дотримуюся єдиної тематики постів. Пишу ніби й про все, і водночас – ні про що. Такий блоґ-вінерет виходить: особисті роздуми, тревел-поради, враження від подорожей, списки улюблених стрічок, огляд відвіданих закладів і багато іншого. Якщо цікаво, то вам сюди.

  • Пригадуєш день, коли зрозуміла, що твій інста (скорочення від Instagram.Авт.) приваблює підписників і варто його розвивати?

– Все прийшло поступово: спочатку мені просто подобалося додавати цитати в описі до фото – на заміну емоджі (смайликам. – Авт.). Потім стала вже вербалізувати власні думки, й розміри текстів поступово збільшувалися. Паралельно росла й моя любов до знімків, хоча вона в мене з дитинства.

Даніелла Мушка: Мені суголосне гасло Попелюшки – «Живи, немов північ не настане»
Даніелла Мушка
  • Поділишся своїми секретами зйомки й обробки фотографій? От, скажімо, ТОП-5 порад від Даніелли Мушки.

– Щодо знімків, то тут нема однозначної відповіді, адже в кожного свої вподобання. Я б виокремила таке найголовніше:

  • вимога №1 – денне світло – це вже 50% успіху); слідкуйте за тінню та кутом її падіння, бо при обробці буде складно виправити фото, де у вас 1:3 обличчя в декілька разів темніша за все інше;
  • не варто обробляти фото в «Instagram»: є безліч хороших програм для смартфонів;
  • якщо користуєтеся фільтрами, то не ставте їх на 100% – оптимальний варіант 60–70 % залежно від самої фотографії;
  • обробка фото вважається хорошою до того моменту, поки фото все ще виглядає природно – надто багато контрасту з ефектом «картини», колажі з товстими рамками й багато іншого – вже давно не популярні.
  • Що тобі найбільше подобається фотографувати? Де береш натхнення?
Даніелла Мушка: Мені суголосне гасло Попелюшки – «Живи, немов північ не настане»
Даніелла Мушка

– Передусім люблю фотографуватися сама. Можливо, десь у паралельному Всесвіті з мене й вийшла б фотомодель ☺ . Подобається створювати й знімати композиції з різних смаколиків, косметичних засобів, просто милих дрібниць; інтер’єр різних закладів і гарні місця, побачені під час подорожей. Надихаюся з фото інших інстаблогерів, а ще шукаю фотонатхнення у «Pinterest».

  • А якими, на твою думку, повинні бути тексти до світлин?

– На жаль, великий відсоток користувачів «Instagram» не читають текстів під постами, тому дуже важливим є насамперед фотоконтент. У своїх текстах стараюся зацікавити читачів, поділившись корисною інформацією.

  • Назви три нeзмінні атрибути блоґeра-початківця ☺.

1) смартфон з хорошою камерою або ж фотоаппарат (що менш зручно);
2) фантазія, творчий підхід;
3) багатий словниковий запас і бажання донести щось до аудиторії.

  • Якби твій мікроблоґ мав своє гасло, то яким би воно було?

– Мабуть, гаслом Попелюшки: «Live like there’s no midnight», тобто «Живи, немов північ не настане».

  • Дружиш із колегами-блоґерами? А за ким стежиш сама?

– На жаль, поки що не знайома з відомими блоґерами. Однак спілкуюся й підтримую кількох дівчат, що починають блоґерську діяльність. Взагалі, класно поговорити з людиною, яка на одній хвилі з тобою, адже не всі мої близькі друзі до кінця розуміють моє захоплення й нюанси, що з ним пов’язані.

Даніелла Мушка: Мені суголосне гасло Попелюшки – «Живи, немов північ не настане»
Даніелла Мушка
  • Знаю, що працюєш над розвитком свого YouTube-каналу. Розкажи, що в ньому буде.

– YouTube – це поки що радше експеримент для мене. Побачимо, що з цього вийде.

  • Цікаво, які фідбеки (негативні відгуки.Авт.) ти отримуєш і як боротися з хейтерами (ненависниками. Авт.) ?

– Інколи трапляються негативні коментарі й повідомлення. Але найчастіше необґрунтовану критику дістаю від профілів-привидів, які створені лише для того, щоб вилити на активного користувача порцію бруду. На щастя, таких мало. Є набагато більше людей, які регулярно підтримують мене у відгуках. Часто це навіть незнайомці, що вражає й тішить.

  • Правило «чим більше хештегів, тим більше лайків» в «Instagram» працює?
Даніелла Мушка: Мені суголосне гасло Попелюшки – «Живи, немов північ не настане»
Даніелла Мушка

– Ні, аж ніяк. Особисто я використовую хештеги винятково для навігації за темами в профілі, а також для позначення якихось характеристик поста чи фото. Взагалі не раджу використовувати заїжджені теги на зразок: #like4like #follow4follow і всі від них похідні. Це абсолютно неефективно.

  • Як оцінюєш селфі в «Instagram»? Чи мають такі знімки місце у твоїй фотострічці?

– Скажу щиро: я абсолютно не вмію робити якісь селфі. Напевно, в мене закороткі руки для цього. Та й не скажу, що вони мені подобаються. Хоч і нічого проти них не маю. Деяким профілям селфі дуже навіть пасують, але це радше виняток.

  • Нині популярною тенденцією в «Instagram» є giveaway (конкурс із подарунками. – Авт.). Чи розігрувала вже щось для своїх фоловерів?

– Гмм… Вперше влаштовуватиму giveaway найближчими днями. Дуже переймаюся з цього приводу.

  • Ну і коротенький бліц на завершення, аби ближче з тобою познайомитися:
  • Твій улюблений фільм?

Даніелла Мушка: Мені суголосне гасло Попелюшки – «Живи, немов північ не настане»-– «The Bucket List» або «Доки не зіграв у ящик» чи «Доки не склеїв ласти» – фільм – суцільна мотивація.

  •  Яку книгу, готова перечитати ще раз?

– Обожнюю Сідні Шелдон «Ніщо не вічне» (Sidney Sheldon «Nothing Lasts Forever») – ця книга неймовірно мене надихнула й змусила рухатися вперед. Головна ідея твору: ні хороше, ні погане в нашому житті не триватиме вічно. У спину білій смузі дихає чорна, однак за нею знову настане біла. І той, хто високо літає сьогодні, може завтра опинитися на землі.

  • Пісня, слова і музика якої можуть тебе розчулити?

– Однозначно й без роздумів Ed Sheeren – «Photograph» (хоча люблю абсолютно всі його пісні). Напевно, єдина, яка може мене розчулити. Правду сказати, я ще та плакса, під час перегляду майже кожної кінострічки ридаю. Але щодо музики, то це «та сама» пісня, вона викликає якісь особливі емоції, спогади, думки.

Вітаємо Даніеллу з дебютом у мережі та бажаємо їй більше підписників, тисячі вподобань, нових ідей для дивовижних світлин та історій для них.

Розмовляла Віра Лабич,
фото Даніелли Мушки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.