Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Аспірант біологічного факультету спільно із закордонними науковцями досліджує букові деревні «водойми»

Микола Яремчук щойно завершив стажування у Швейцарському федеральному інституті вивчення лісів, снігів та ландшафтів

0 1 422
Аспірант кафедри ентомології та збереження біорізноманіття Ужгородського університету Микола Яремчук
Микола Яремчук
Аспірант кафедри ентомології та збереження біорізноманіття Ужгородського університету Микола Яремчук днями повертається із чергового закордонного стажування, яке тривало понад 2 місяці. Цього разу – у відділі біорізноманіття Швейцарського федерального інституту вивчення лісів, снігів та ландшафтів (WSL), що в місті Бірменсдорфі поблизу Цюриха.

Під керівництвом відомого спеціаліста професора Мартіна Госснера молодий науковець завершував чергову частину спільних досліджень з вивчення значення для біоти особливих дрібних водойм на деревах бука – дендротельм. У таких водоймах розвивається особлива фауна, значення якої в лісах надзвичайно важливе.

Експеримент для вивчення цього питання був закладений ще 2017 року. Причому пробні площі функціонували паралельно і в Україні (Угольсько-Широколужанський масив Карпатського біосферного заповідника), і в Швейцарії (масив Сільвальд у Швейцарських Альпах). Всі ці роки велися спостереження і в Україні, і в Швейцарії.

Аспірант біологічного факультету спільно із закордонними науковцями досліджує букові деревні «водойми»Про результати Микола доповідав на міжнародних конференціях. Зокрема, про підсумки досліджень ішлося на форумі в Бразилії. Молодий науковець був учасником міжнародної літньої школи з вивчення сапроксилобіонтних видів комах, двічі стажувався в різних інститутах Швейцарії.

Сподіваємося, на Миколу чекає блискучий захист дисертації та успіхи в дальшій науковій роботі.

За інформацією біологічного факультету УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.