Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбулася фотовиставка «Стоп булінг! Такі, як є»

Співкоординаторками заходу стали доцентка юрфаку Марія Менджул та методистка управління освіти Ужгородської міської ради Марія Симкович

0 100

В УжНУ відбулася фотовиставка «Стоп булінг! Такі, як є»

Тема булінгу надзвичайно актуальна в сучасному світі. Цькування й насильство спостерігається в різному віці, проте найважче впоратися з такими проблемами саме підліткам.

Днями в приміщенні ректорату Ужгородського університету відбувалася виставка під егідою «Стоп булінг! Такі, як є». Співкоординаторками заходу стали доцентка юрфаку Марія Менджул та методистка управління освіти Ужгородської міської ради Марія Симкович.

Загалом до конкурсу з проблем прав дитини і булінгу було подано понад 60 фоторобіт учнів ужгородських шкіл, урешті відібрано 19 найкращих, які було представлено до перегляду. Напередодні у Відкритому офісі провели офіційну презентацію, і відповідно протягом наступних двох днів школярі разом із вчителями мали змогу ознайомитися зі світлинами.

Юлія Качала зі школярами
Юлія Качала зі школярами

УжНУ, нагадаємо, вже 6 рік поспіль є партнером мандрівного фестивалю документальних фільмів про права людини Docudays. У рамках цього проекту попередньо виставка мала бути презентована ще навесні і відтак мандрувати різними закладами освіти, але у зв’язку з карантином такої змоги в організаторів не було.

Вчителька англійської мови Ужгородської ЗОШ №19 та класний керівник 9-Г Юлія Качала, яка  разом з дітьми відвідала виставку, ділиться враженнями: «Тут зібрані всі аспекти, які відображають булінг як явище. Нашу з класом увагу найбільше привернув фотознімок Світлани Подолянко з УЗОШ №12, оскільки він розкриває булінг найширше. Все відбувається не через те, що є булер, його група підтримки, а саме тому, що всі навколо мовчать. Із мовчазної згоди оточення відбувається найбільший злочин. Дякую організаторам за таку виставку, щиро сподіваємося, що не востаннє ми відвідуємо такі заходи!»

Захід відбувся за підтримки управління освіти Ужгородської міської ради, УжНУ, зокрема юридичного факультету, та низки громадських організацій.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.