Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Аспіранти спеціальностей «Прикладна математика» та «Математика», співзасновники потужного проєкту для самоосвіти, вчили студентів працювати з інструментами мови програмування

1 192

Аспіранти спеціальностей «Прикладна математика» та «Математика», співзасновники потужного проєкту для самоосвіти, вчили студентів працювати з інструментами мови програмування

Двотижнева практика для аспірантів першого року навчання спеціальностей «113 Прикладна математика» та «Математика» – майже на фінішній прямій. За цей час майбутні педагоги встигли багато чого навчити молодших колег. Ділилися кейсами з власного досвіду, адже аспіранти Томаш Гомбош (спец.113 «Прикладна математика») і Михайло Михасюк (спец. 111 «Математика») є співзасновниками проєкту «Uptake School» – платформи, на якій за допомогою дистанційного репетиторства охочі можуть поліпшити знання з математики та інформатики.

Педагогічну практику аспіранти проходили в межах дисципліни «Основи вільно поширюваного програмного забезпечення». Завідувач кафедри Павло Мулеса додає: «Аспірантську практику проходять усі. Її особливість у тому, що наші молоді науковці розповідають не просто теорію, а наводять реальні приклади застосування вільно поширюваного програмного забезпечення з професійної діяльності. До того ж знайомі з Томашем та Михайлом давно, адже свого часу підтримали запуск їхнього проєкту. До слова, теж за допомогою іншого проєкту студентів цієї ж групи – Максима Гарапка та Максима Кіщака».

Аспіранти спеціальностей «Прикладна математика» та «Математика», співзасновники потужного проєкту для самоосвіти, вчили студентів працювати з інструментами мови програмуванняПоказово, що одна студентка групи, якій читали лекцію, долучена до проєкту як репетитор. Відповідно студентам значно цікавіше слухати про ту галузь, у якій потенційно можуть себе реалізувати. До того ж філософія проєкту побудована таким чином, що працівники самі обирають свою навантаженість.

Провідна тема занять – програмне забезпечення. Студенти докладно дізналися про інструменти мови програмування, які є у вільному доступі. Томаш Гомбош, аспірант першого року навчання спеціальності «113 Прикладна математика», наголошує: «Аспірантська практика – цінний досвід. Вмотивований передати свої знання студентам. Хочу розвивати молодь, яка планує в майбутньому повʼязати себе з програмуванням. Для них це можливість почути про мій досвід. Можуть уникнути тих проблем, з якими я давав собі раду самотужки. Сподіваюся, моя лекція допоможе стати студентам ще кращими, щоб надалі могли влаштуватися на добру роботу як в Україні, так і за кордоном».

Аспіранти спеціальностей «Прикладна математика» та «Математика», співзасновники потужного проєкту для самоосвіти, вчили студентів працювати з інструментами мови програмуванняПодібна практика ще раз доводить: поєднання теорії з практикою – невід’ємна складова навчання в закладі вищої освіти.

Тетяна Лесюк
1 Коментар
  1. В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишу ‣ Медіацентр

    […] Крім того, молодь зустрілася зі студентами й аспірантами, які представили свої стартапи, практичні напрацювання й результати виробничих практик. Зокрема аспіранти розповіли про створену ними платформу для дистанційного репетиторства «Uptake School». […]

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.