Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Біологи УжнУ науково, спортивно, кулінарно й благодійно відзначили професійний день

Під час святкування Дня біолога і в процесі підготовки до нього співробітники і студенти підрозділу зібрали понад 50 тисяч гривень на дрони для ЗСУ

0 614

Біологи УжнУ науково, спортивно, кулінарно й благодійно відзначили професійний день

16 травня у рамках святкування професійного дня на біологічному факультеті УжНУ відбулася Міжнародна конференція молодих учених і студентів, змагання з футболу на кубок декана, а також «Біобоґрач party».

Предметом дискусій міжнародної конференції стали актуальні проблеми біологічних та агроекологічних досліджень у Карпатському регіоні. На пленарному засіданні заслухали чотири доповіді (Ф. Куртяк «До 90-ї річниці з Дня народження Крочка Юлія Івановича – професора, теріолога, педагога», Д. Лях  «Моніторинг поверхневих вод західної частини Закарпаття»,  І. Сабов, А. Коваль «Інноваційні заходи в ландшафтному плануванні міст для адаптації до змін клімату», Ю. Рущак  «Дослідження інтерактивності вчителів під час педагогічної практики студентів біологічного факультету»).

Далі працювали в п’ятьох секціях: «Дослідження флори та фауни Карпатського регіону»; «Сучасні аспекти експериментальних досліджень у біології»; «Проблеми екології, раціонального природокористування та охорони навколишнього природного середовища»; «Збалансований розвиток агроекосистем», «Освітні аспекти в природничій галузі».

Змагання з футболу на кубок декана між збірною студентів і викладачами вразив фізичною підготовкою наставників. У підсумку констатували переконливу перемогу команди викладачів.

А в ботанічному саду УжНУ відбувся вже традиційний кулінарний конкурс «Біобоґрач party», де у вмінні варити традиційну закарпатську страву змагалися чотири команди різних курсів біологічного факультету, а також викладачі.

Ярослава Гасинець
Ярослава Гасинець

Відкриваючи захід, деканеса факультету Ярослава Гасинець привітала всіх з «Днем біолога», побажала гарного настрою, смачного боґрачу та перемоги найвправніших біокулінарів у конкурсі. Також відзначила «Кращого викладача – 2024» (доцента кафедри зоології Тиберія Дудинського) та «Кращого студента – 2024» (студентку ІІІ курсу Андріану Реган).

Оцінювали гарячу страву очільниця підрозділу Ярослава Гасинець, її заступники з навчальної і виховної роботи відповідно Віталій Симочко і Михайло Вакерич, завкафедри ентомології та збереження біорізноманіття Владислав Мірутенко.

Після обговорення переможницею «Біобоґрач party» журі визнало «Біофайту» (ІІІ курс). Друге місце віддали команді «Apis mellifera» (ІІ курс), третє – biofriends (І курс).

Користуючись нагодою, біологи зіграли й у брейн-ринг, де серед студентських гуртів перемогла команда ІІ курсу.

Ярослава Гасинець відзначила, що під час відзначення Дня біолога і в процесі підготовки до нього співробітники і студенти факультету зібрали понад 50 тисяч гривень на дрони для ЗСУ!

Переможців «Біобоґрач party» нагородили цінними подарунками. Біологічний факультет висловлює вдячність за підтримку заходу студентській профспілці УжНУ.

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.