Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Чотири команди айтішників УжНУ – в десятці кращих колективів Західної України на студентській олімпіаді з програмування

Максимальною кількістю учасників в наступному етапі будуть представлені лише чотири вітчизняні університети, серед яких і наш!

0 625
Команди Закарпатської області
Команди Закарпатської області
14–16 вересня на базі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся ІІ етап Всеукраїнської командної олімпіади з програмування (1/4 Міжнародної командної олімпіади з програмування під егідою ACM ICPC). У ній узяли участь і команди Закарпаття – 5 студентських та 2 учнівські.
Команда UzhNU_Storm з тренерами Олександром Міцою та Сергієм Вапнічним
Команда UzhNU_Storm з тренерами Олександром Міцою та Сергієм Вапнічним

Приємно, що відразу 4 наші гурти потрапили до першої десятки з-поміж 40 кращих команд Західної України. Компанію їм склали 3 команди зі Львівського національного університету імені Івана Франка, 2 – з Українського католицького університету та 1 з Національного університету «Львівська політехніка».

Відзначимо, що три команди Ужгородського університету UzhNU_Storm (Владислав Єрмаков, Анатолій Потапчук, Роман Гобан), UzhNU_MaybeEasyWin (Олексій Рубан, Ярослав Гайович, Дмитро Форманюк) та UzhNU_Auturismo (Михайло Пригара, Артур Сидоран, Віталій Зубанич) вийшли до наступного етапу цього престижного конкурсу. 90 кращих команд Східно-Європейського регіону разом із нашою трійкою вже у жовтні змагатимуться на двох майданчиках – у Бухаресті та Вінниці. Тренерами команд є завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександр Міца та викладач цієї ж кафедри Сергій Вапнічний.

Команда Хустської гімназії-інтернату з тренером Миколою Дронем
Команда Хустської гімназії-інтернату з тренером Миколою Дронем

Зауважимо, що такі самі змагання відбувалися в інших п’ятьох регіонах України, і за їх результатами лише чотири університети будуть представлені максимальною кількістю команд (трьома) у наступному етапі – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Харківський національний університет радіоелектроніки та наш рідний виш!

Команда Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату з тренером Сергієм Вапнічним
Команда Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату з тренером Сергієм Вапнічним

Також відзначимо закарпатських школярів, обидві команди яких стали призерами ІІ етапу командної олімпіади з програмування серед учнівських колективів Західної України. Так, команда Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату school_UzhNU_wise_uncles (Андрій Симкін, Владислав Бочок, Василь Меренич, тренер – Сергій Вапнічний) виборола друге місце, а гурт school_UzhNU_TeamOfHappyLamas (Дмитро Майор, Володимир Зварун, Юрій Мурга, тренер – Микола Дронь) – третій. Перше місце здобули представники Львівського фізико-математичного ліцею. Ці три колективи й представлятимуть Західну Україну на завершальному етапі, який відбудеться у жовтні в Одесі.

Бажаємо нашим командам наснаги, гарних тренувань, максимальної зосередженості на результаті та вдалого виступу в наступному етапі!

За інформацією завідувача кафедри інформатики та
фізико-математичних дисциплін, доцента Олександра Лавера
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.