Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Першокурсниця УжНУ стала кращим волонтером акції «Серце до серця»

Студентка факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу Марія Мич зібрала 1 330 гривень упродовж одного дня

0 780
Першокурсниця УжНУ стала кращим волонтером акції «Серце до серця»
У п’ятницю, 8 липня, Благодійний фонд «Серце до серця» під час прес-конференції відзвітував про підсумки цьогорічної акції, що тривала з 4 до 24 квітня. Повідомили про зібрану суму, специфіку акції, відзначили кращих волонтерів, серед яких і студентка УжНУ Марія Мич.

За словами Яни Сидор, обласного представника Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» в Закарпатській області, наш край серед лідерів акції вже шість років поспіль. Цьогоріч зібрали 309,5 тисяч гривень і стали другими в рейтингу за кількістю зібраних коштів, поступившись Вінницькій області. Найбільше вдалося зібрати волонтерам Тячівського району (25 807 грн), Іршавського району (22 672 грн), а також обласній дитячій лікарні (16 820 грн). Студенти Ужгородського національного університету також зробили свій крок допомоги: зібрали 7 707 грн. Усі кошти спрямовані на придбання реанімаційного обладнання для хворих діток, які перебувають у Мукачівській обласній лікарні.

Першокурсниця УжНУ стала кращим волонтером акції «Серце до серця»

Марія Мич

За традицією відзначили і кращого волонтера акції: нею стала студентка І курсу факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу УжНУ Марія Мич, яка зібрала 1 330 гривень упродовж одного дня.

«Я дуже вдячна закарпатцям за широку душу! Приємно відзначати той факт, що кожного року кількість зібраних коштів збільшується, що свідчить про небайдужість громадян. Такий жест доброти душевної стає відчутнішим для тих, хто його справді потребує»,  подякувала всім благодійникам Яна Сидор.

За словами голови правління Всеукраїнського благодійного фонду Богдана Іщука, діяльність організації можна охарактеризувати як «благодійність з усмішкою»: розробили кольорові скриньки, поліграфічні вироби, аби волонтери пропонували їх усміхнено, тим самим творячи добро як для самих хворих діток, так і для тих, хто робить пожертвування.

«Кожна організація має пройти щороку перевірку на внески. Цим можна перевірити й кредит довіри. Ми його маємо, адже зібрали загальну по Україні суму 3 177 245,11 грн. Це майже на мільйон більше, ніж було торік»,  повідомив Богдан Іщук.

Першокурсниця УжНУ стала кращим волонтером акції «Серце до серця»

Тішиться з неабияких успіхів благодійності на Закарпатті і Єжи Конік – засновник благодійного фонду «Серце до серця» у Польщі, член наглядової ради. Він зауважує, що фонд завжди в пошуку нових можливостей, а це дає змогу плідно надавати допомогу. «Зібрати якомога більше коштів для нас не є головною метою. Насамперед ми ставимо завдання для себе навчити суспільство і молодь зокрема іншого підходу до життя і ставлення до проблем навколишніх. Саме з такою ідеєю свого часу фонд прийшов із Польщі. Я дуже радію співпраці з небайдужими людьми, оскільки всі дотичні до фонду виконують свої обв’язки тільки безкоштовно»,  пояснив Єжи Конік.

На прес-конференції також ішлося про 5-й ювілейний фестиваль «WOODSTOCK Ukraine», задуманий як знак подяки волонтерам, котрі є головною рушійною силою акції. До заходу також можуть долучитися всі охочі. Відбуватиметься фестиваль 28–30 липня у Львівській області – у замку в селі Свірж. За словами організаторів, цьогоріч, окрім українських музикантів, приїдуть гурти з Польщі, Чехії, Білорусі, можливо, навіть зі Швейцарії.

Даниїл Самсонов, студент відділення журналістики
Фото із сайту Zaholovok.com та ВК
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.