Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Творити добро легко: в Ужгороді відбувся фінал акції «Серце до серця»

У заході активно брали участь усі навчальні підрозділи Ужгородського університету, яким за місяць вдалося зібрати на добру справу понад 17 тисяч гривень

0 268

Творити добро легко: в Ужгороді відбувся фінал акції «Серце до серця»

Веселощі, творчість і щирі серця: фінальний акорд 14-ї Всеукраїнської акції «Серце до серця» під гаслом «Дитяче серденько, живи» навіть у похмуру погоду об’єднав сотні людей, готових допомогти. 4 травня на площі Театральній в Ужгороді святковим концертом завершили збір коштів на кардіологічне обладнання для діагностики серцевих захворювань у закарпатської малечі.
Марія Рущак
Марія Рущак

Регіональна координаторка Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» Марія Рущак розповідає: «Цього року ми збираємо гроші діткам із вадами серця. Як показав моніторинг, кардіологічного обладнання, навіть найбанальнішого, дуже бракує. Наша область їх спрямує для Закарпатської обласної дитячої лікарні в Мукачеві, адже саме туди звертаються із серйозними патологіями дітки з усієї області. Загалом волонтерів цього року долучилося понад 400 – це люди різного віку і різного роду діяльності: співаки, танцюристи, художники, рукодільники, школярі та студенти, просто небайдужі. Акція стала популярною, люди довіряють, бачать результати і долучаються все більш охоче. Взагалі з кожним роком усе легше: українці переродилися, люди об’єдналися, вони готові допомагати».

Збір коштів тривав упродовж місяця – із 1 до 30 квітня у всіх містах України: скриньки акції можна було побачити у кафе, магазинах, державних установах, навчальних закладах тощо.

Творити добро легко: в Ужгороді відбувся фінал акції «Серце до серця»У програмі фіналу акції був і забіг волонтерів (до слова, охочих збирати гроші безпосередньо на вулицях Ужгорода виявилося близько 40 чоловік), і цікаві майстер-класи з виготовлення прикрас, аквагрим, працювали аніматори, дитячий психолог, студенти-медики вимірювали тиск. І це не враховуючи 4-годинну концертну програму! Танці, співи, декламування віршів та байок – чого тільки не було!

 Ольга-Кателіна Переш, Ярослав Турок і Любомира Луців
Ольга-Кателіна Переш, Ярослав Турок і Любомира Луців

Впізнати на акції студенток медфаку УжНУ легко – вони у білих халатах. Дівчата не лише збирали гроші на вулицях міста, а й вимірювали тиск ужгородцям.

Другокурсниці Ольга-Кателіна Переш і Любомира Луців кажуть: «До цієї акції долучаємося вперше. Ми обрали професію лікаря, щоб допомагати людям. І чим скоріше, тим ліпше». «Допомагати потрібно щодня, незалежно від професії, але ми, як медики, маємо донести до людей суть проблеми – у цьому випадку з дитячою кардіологією – і залучити їх допомагати тим, хто цього потребує. Бо навіть кілька гривень можуть допомогти врятувати життя», – додає п’ятикурсник медфаку Ярослав Турок.

Творити добро легко: в Ужгороді відбувся фінал акції «Серце до серця»Цьогоріч волонтерами акції «Серце до серця» стало не лише багато школярів, студентів, а й дорослих. До слова, університет представляли не лише окремі студенти різних факультетів, а й учасники Волонтаріату УжНУ та студради.

 Ірина Рип’янчин
Ірина Рип’янчин

Студентка 2-го курсу факультету іноземної філології, співорганізаторка Школи волонтерства в Ужгороді Ірина Рип’янчин активно бере участь у різного роду благодійних заходах. Каже: «До цієї акції я долучаюся вдруге. Волонтерство – це класна платформа для спілкування з однодумцями. Ти розумієш, що долучаєшся до суспільно важливої діяльності, і це надихає. Волонтерство мене надихає. Добрий настрій після доброї справи тримається довго, бо ти розумієш, що своїми діями робиш внесок у важливий спільний доробок на користь інших. В Ужгороді волонтерство розвивається, і щодня з’являється все більше можливостей робити добро. От і тепер маю на оці з десяток акцій в Ужгороді і довкола нього, де можна поволонтерити: це марафони і півмарафони, акції з прибирання. Можливостей багато – лиш би бажання і час».

Зауважимо, що в акції активно брали участь всі навчальні підрозділи Ужгородського національного університету, яким за місяць вдалося зібрати на добру справу 17 008, 11 гривень.

Загалом упродовж фінального дня акції зібрали понад 16 тисяч гривень. Підсумки загального збору будуть відомі пізніше.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.