Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

День Збройних сил України в УжНУ відзначили конкурсом патріотичної пісні

Захід організовано Навчально-дослідницькою лабораторією української літератури та фольклору Закарпаття на філологічному факультеті вишу

0 350
6 грудня з нагоди Дня Збройних сил України у великій залі ректорату УжНУ відбувся концерт-конкурс української патріотичної пісні. У такий спосіб студенти й викладачі вишу вшанували українських воїнів, які самовіддано виконують свій обов’язок – боронять незалежність України, стримуючи наступ московського агресора на сході України.

День Збройних сил України в УжНУ відзначили конкурсом патріотичної пісніЗахід було організовано Навчально-дослідницькою лабораторією української літератури та фольклору Закарпаття на філологічному факультеті вишу. Своєрідним поетичним кодом свята стали вірші студентки 4-го курсу філологічного факультету Нелі Остапів, яка виступила перед початком конкурсу й створила відповідну творчу атмосферу.

Участь у конкурсі взяли студенти різних факультетів – філологічного (Неля Юртин, Марина Лавришинець, Віра Білас, Олеся Роман, Ольга Сабовчик, Вікторія Куліш, Ольга Сливка), медичного (Христина Корчак), юридичного (Мар’яна Жимонська та  Володимир Луцький), географічного (Андрій Чекета), факультету здоров’я та фізичного виховання (Ванесса Курцеба), а також студенти природничо-гуманітарного коледжу УжНУ. У репертуарі виконавців були пісні, створені і в першій половині ХХ століття, й ті, що з’явилися після Революції Гідності.
День Збройних сил України в УжНУ відзначили конкурсом патріотичної пісні

День Збройних сил України в УжНУ відзначили конкурсом патріотичної пісні
Оксана Тиховська

На думку ініціатора концерту-конкурсу, доцента кафедри української літератури Оксани Тиховської, «саме студентська молодь у майбутньому будуватиме сильну Україну, а тому формування національної свідомості та почуття патріотизму є невід’ємною частиною навчального процесу у виші. Тож виконання й популяризація патріотичних пісень є одним зі способів дешифрування національних кодів у свідомості українців.

День Збройних сил України в УжНУ відзначили конкурсом патріотичної пісні
Галина Шумицька

Зі святом Збройних сил України привітала всіх присутніх декан філологічного факультету Галина Шумицька, окремо відзначивши майстерність і професіоналізм молодих вокалістів нашого вишу.

Приємно, що на пропозицію взяти участь у заході відгукнулося досить багато студентів. Це свідчить не тільки про те, що в УжНУ є чимало талановитих особистостей, а й про небайдужість молоді до історії України, її культури та національних цінностей.

Усі конкурсанти натхненно виконували обрані ними пісні, яскраво передаючи мотиви та настроєвість музичних композицій. Відчувалося, що вони насправді розуміють і відчувають те, про що співають».

Перше місце у конкурсі здобула другокурсниця філологічного факультету Неля Юртин, котра виконала пісню «Мамо, не плач». Друге місце дісталося Володимиру Луцькому, студентові другого курсу юридичного факультету, третє – Ванессі Курцебі, першокурсниці факультету здоров’я та фізичного виховання. Переможців нагородили грамотами за підписом ректора Ужгородського університету.

День Збройних сил України в УжНУ відзначили конкурсом патріотичної пісні
Церемонія нагородження
За інформацією ініціаторки конкурсу,
доцента кафедри української літератури Оксани Тиховської,
фото Олега Хававчака,
відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.