Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

День знань першачки філфаку відзначили знайомством з факультетом

Молоді розповіли про атмосферу, звичаї, дозвілля та інші особливості філфаку

320
Першачки філфаку
Першачки філфаку
У перший день навчання першокурсниць і першокурсників філфаку (як переважно й в інших підрозділах) ознайомили зі структурою та устроєм факультету.
Галина Шумицька
Галина Шумицька

Першим привітав присутніх заступник декана підрозділу з виховної роботи Олег Хававчак, передавши слово деканесі філфаку Галині Шумицькій: «Рада вітати вас вдома, дорогі студенти! Філологічний факультет стане для вас цим домом на найближчі 4, 5 чи 6 років. Сьогодні наша зустріч святкова і має ознайомлювальний характер: хочемо розповісти, яким буде формат вашого перебування на факультеті, про його особливості та привілеї.

Цього року філфак прийняв 90 студентів. Це досить велика кількість, тому дуже тішимося, що ви обрали саме нас. Впевнена, тут ви зустрінете друзів, перше, а може й останнє кохання, створите свої сім’ї, набудете досвіду… Не забувайте: ви вже в статусі дорослих людей, тому, коли сформуєте своє оточення, майте на увазі: ви рівні з ним. Ніхто няньчити не буде, та не лякайтеся, адже саме це допоможе вам успішно ввійти у вир самостійного життя, а філфак і всі його мешканці тільки сприятимуть цьому!».

Також Галина Василівна представила аудиторії студентку спеціалізації «Реклама і зв’язки з громадськістю» Ольгу Стахову, яка разом зі своїм науковим керівником, доцентом кафедри журналістики Лесею Поліхою, привезла з київського медіафесту перемогу з винагородою – чеком на 12 тисяч гривень.

Олег Хававчак, Віталій Завадяк та Василь Шаркань
Олег Хававчак, Віталій Завадяк та Василь Шаркань

Заступник декана з виховної роботи Василь Шаркань також привітав першокурсників зі святом та наголосив: «Факультет допоможе вам стати успішними спеціалістами, але це насамперед залежить від вас, вашого бажання та вміння долати перешкоди. А викладачі та старші колеги зі свого боку максимально сприятимуть вашому розвиткові та успішному навчанню».

Приєдналася до привітань колег і заступник декана з наукової роботи Наталія Венжинович, яка пообіцяла студентам, що зробить усе можливе, аби їхня наукова діяльність «била ключем», потрібен лише їх інтерес та готовність до роботи.

Наталія Венжинович
Наталія Венжинович

Виступив перед аудиторією із настановою Олег Хававчак: «Студенти, якщо ви хочете вчитися – ви будете вчитися, якщо ви хочете стати якісними, класними фахівцями, вам не стануть на заваді ні реалії гуртожитського життя, ані низка спокус, які траплятимуться на вашому шляху. Потрібне лише бажання. А ми тут для того, щоб вас навчити, вказати правильний напрям, але не зможемо цього зробити, якщо ви не схочете йти нам назустріч. Хай цей день стане для вас точкою відліку. Ви зробили свій вибір. Тепер ваше життя лише у ваших руках!».

Заступник декана з інформаційних технологій Віталій Завадяк і собі привітав першачків з днем народження їхнього студентського життя.

Марія Якубишин, Марта Гирич та Наталія Сов'як
Марія Якубишин, Марта Гирич та Наталія Сов’як

Старші колеги першокурсників, громадський декан філфаку Марічка Якубишин, представник профкому на факультеті Марта Гирич та члени студактиву факультету Наталія Сов’як і Марія Кондрич привітали студентів у стінах факультету та в загальних рисах повідали молоді про реалії студентського життя. Зокрема, розповіли про атмосферу, звичаї, дозвілля та інші особливості філфаку, не забули дівчата згадати й про правила «виживання» в гуртожитках.

На завершення пані деканка Галина Шумицька розповіла присутнім про нововведення в структурі факультету й нові спеціальності та представила студентам керівників їхніх кафедр. Відтак першачки розійшлися підрозділами, де дізналися детальнішу інформацію про вибрану ними спеціальність.

Юлія Шипович,
Вікторія Кенідра

Коментування закрите.