Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Для викладачів і студентів Ужгородського університету презентували форум «Re: Open Zakarpattia 2021»

0 240

29 жовтня відбулася презентація форуму «Re: Open Zakarpattia 2021» для викладачів і студентів шести факультетів Ужгородського національного університету. Масштабний захід з участю українських і закордонних спікерів відбудеться 5–6 листопада під гаслом «Єдність у різноманітті».

Для викладачів і студентів Ужгородського  університету презентували форум «Re: Open Zakarpattia 2021»

Захід презентувала одна з його організаторок, редакторка видання «Varosh» Росана Тужанська. Вступне слово мала проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел, яка є амбасадоркою форуму, була серед спікерів минулого року.

 «Подія відбудеться 5–6 листопада, тобто через тиждень. Однією з багатьох причин, чому на неї варто піти, є те, що серед учасників будуть політики, громадські діячі, бізнесмени, які говоритимуть про проблеми й можливості Закарпаття, та за дискусіями яких ми зможемо спостерігати онлайн», – вважає пані Мирослава.

Росана Тужанська під час презентації розповіла про ідею, візію форуму, представила програму, назвала ключових спікерів, яких загалом буде близько 40. «Ми прагнемо наголосити на розвитку мультикультурних фронтирів України, соціальній згуртованості, інтеграції та протидії дезінформації», – зазначила організаторка і додала, що в панельних дискусіях візьмуть участь ті, хто впливає на рішення і процеси на регіональному, національному  та центральноєвропейському рівнях.

«Ми фокусуємося на Закарпатті як унікальному мультикультурному українському фронтирі в географічному центрі Європи, який дозволяє будувати ціннісні, логістичні, культурні та інші мости співпраці, порозуміння практично в будь-якому напрямку. Водночас ми не обмежуємося суто одним регіоном, а намагаємося шукати точки дотику та перетину з іншими українськими мультикультурними фронтирами, як-от Буковина та Бессарабія, які тісно зв’язують Україну з її справжнім цивілізаційним домом – вільною спільною Європою», – йдеться на офіційному сайті «Re:Open Zakarpattia 2021».

Для викладачів і студентів Ужгородського  університету презентували форум «Re: Open Zakarpattia 2021»

Форум відбувається вдруге. Результатом минулорічного заходу, серед іншого, стали публікації, спрямовані на руйнування негативних стереотипів про Закарпаття, – в українських і світових медіа.

Відтак упродовж двох діб усі охочі можуть спостерігати за 10 панельними дискусіями «Re: Open Zakarpattia 2021», що стосуватимуться локального, національного та центральноєвропейського контекстів. Свою участь у форумі вже підтвердили українська письменниця Оксана Забужко, депутатка Європейського парламенту Віола фон Крамон, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт, головна редакторка Української правди Сергіль Мусаєва та інші відомі діячі.

У зв’язку з пандемією на форумі будуть присутні лише спікери, для глядачів організють онлайн-трансляцію на «YouTube» та у «Facebook».

За інформацією Михайла Коштури, Віти Чулей,
студентів відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.