Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Доцентка Людмила Симочко представила свої наукові дослідження на Міжнародній конференції з питань охорони довкілля в Угорщині

Ужгородська науковиця акцентувала увагу на проблемі забруднення довкілля антибіотиками та їх залишками, що нині особливо актуально, адже йдеться про глобальні масштаби

0 462
Людмила Симочко
Людмила Симочко
Днями в Обудському університеті (м. Будапешт, Угорщина) відбулася Міжнародна конференція «International Joint Conference on Environmental and Light Industry Technologies» (IJCELIT’2019), присвячена проблематиці енвайронментальних досліджень.

У заході взяли участь вчені 7 країн. Основна увага в їхніх доповідях була зосереджена на питаннях менеджменту контамінантів у навколишньому середовищі, біобезпеки у довкіллі та ії контролю, розглядали також аспекти сталого розвитку, імплементації і вдосконалення механізмів рециклінгу у сучасному виробництві.

Доцентка біологічного факультету, старша наукова співробітниця НДНЦ молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок Людмила Симочко, запрошена на форум як основна доповідачка, виступила на тему «Еnvironmental contamination by antibiotics: soil microbiome and resistome». Ішлося про результати досліджень, які були виконані у межах міжнародного наукового проєкту зі словацькими колегами. Набувши глобальних масштабів, нині проблема забруднення довкілля антибіотиками та їх залишками є надзвичайно актуальною.

Науковиця була також одною з модераторок пленарного засідання й почесною членкинею міжнародного наукового комітету.

Члени міжнародного оргкомітету
Члени міжнародного оргкомітету

Також під час конференції відбувся воркшоп «Life cycle analysis around 6R: Reduce, Reuse, Refuse, Rethink, Repair, Recycle».

Доповіді науковців, опубліковані як статті, будуть розміщені у науковометричних базах.

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.