Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Екскурсія англійською? Та легко! Туризмознавці й міжнародники поліпшують знання мов незвично

За півтори години спільної мандрівки студенти побачили центр міста, єврейську синагогу (філармонію), Кафедральний собор, Ужгородський замок, колишній Василіанський монастир (фізфак УжНУ), пасаж Баті, не оминули й міні-скульптурок

0 777
Екскурсія англійською? Та легко! Туризмознавці й міжнародники поліпшують знання мов незвично
Екскурсія
Ознайомитися з Ужгородом, а заодно поліпшити навички володіння англійською мовою – у такий спосіб навчаються студенти факультету міжнародних економічних відносин спільно з нашими туризмознавцями. Днями молоді люди замість пари в аудиторії вирушили на екскурсію містом.

Студентка Тетяна Козловська, яка вже другий рік поспіль є незмінним гідом англомовної екскурсії для міжнародників, знову мала нагоду попрактикуватися в спілкуванні з «туристами». Молодь кафедри прикладної лінгвістики теж поліпшує свої знання не в аудиторіях, а на свіжому повітрі, і разом із тим більше дізнається про місто, у якому живе.

Екскурсія англійською? Та легко! Туризмознавці й міжнародники поліпшують знання мов незвично
Екскурсії і дощ не став на заваді

Екскурсанти навчаються на І й ІІІ курсах. Зрозуміло, першокурсники ще не дуже встигли ознайомитися з містом, але й їхнім старшим колегам теж було про що дізнатися.

«Багато наших студентів приїхали до Ужгорода з інших областей, тож екскурсія містом їм надзвичайно цікава. Оскільки ми готуємо викладачів і перекладачів англійської – такий обмін знаннями у нестандартний спосіб надзвичайно плідний. До того ж користь від цього мають не лише наші студенти, а й туризмознавці», – розповідає ініціатор екскурсії викладач кафедри прикладної лінгвістики Наталія Дубович.

За півтори години студенти побачили центр міста, єврейську синагогу, що нині слугує філармонією, Кафедральний собор, Ужгородський замок, фізфак УжНУ (колишній Василіанський монастир) та пасаж Баті. Не оминали увагою, ясна річ, і маленькі «фішки» Ужгорода – міні-скульптурки.

Екскурсія англійською? Та легко! Туризмознавці й міжнародники поліпшують знання мов незвичноСтудентка факультету МЕВ Елізабет Лііс зізнається: ідея студентам спочатку видалася дивною. Утім результатом залишилися задоволені:

– Ми дістали порцію приємних вражень, приправлених цікавими фактами й позитивним настроєм. Наш гід Тетяна розмовляла з нами, прикладними лінгвістами, англійською – це допомогло нам поліпшити усне сприйняття і розуміння мови, а ще дало змогу молодому екскурсоводу перевірити власні знання. Не всі в нашій групі тутешні, однак виявилося, що навіть деякі ужгородці не знають історії туристичних атракцій міста. Вся наша група дуже вдячна викладачам і нашому гіду за чудово проведений час.

Ксенія Шокіна
Фото Кароліни Срібної
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.