Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет математики та цифрових технологій долучився до акції з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні

0 71

Факультет математики та цифрових технологій долучився до акції з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні

10-у річницю Революції гідності – День пам’яті Героїв Небесної Сотні – ушанувала символічною акцією молодь факультету математики та цифрових технологій разом із представниками влади. Напередодні здобувачі освіти, об’єднавшись із молодіжною радою при Закарпатській ОВА, власноруч підготували 100 паперових янголів.
Станіслав Скорондяк
Станіслав Скорондяк

Станіслав Скорондяк, голова студентської ради факультету математики та цифрових технологій, коментує: «Всесвітня акція «Ангели пам’яті» приурочена 10-й річниці розстрілу Небесної Сотні. Ініціатива об’єднує 20 країн, щоб ушанувати героїв, які відстоювали нашу незалежність і країну загалом. Вони для нас – приклад, якими мають бути громадяни, як слід боронити державу. Демонструють: потрібно віддавати себе повністю, навіть життя.

Ми не могли пропустити цю дату. Студенти різних спеціальностей І, ІІ і ІІІ курсів нашого факультету й молодіжна рада об’єдналися, щоб виготовити 100 паперових янголів».

Розмістили символічних янголів разом із проректором Ігорем Королем, деканом факультету Миколою Малярем і завідувачем кафедри кібернетики і прикладної математики Павлом Мулесою біля пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність України на території ректорату УжНУ. Там же представники університету та молодь Ужгорода поклали й лампадки.

Факультет математики та цифрових технологій долучився до акції з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні

Факультет математики та цифрових технологій долучився до акції з нагоди вшанування Героїв Небесної СотніПро важливість молоді знати свою історію наголошує голова молодіжної ради при Закарпатській ОВА, випускниця УжНУ Вікторія Кенідра: «Пам’ятати історію – основне наше завдання. Не маємо права забувати. Наше сьогодення й майбутнє формується на основі того, як ми сприймаємо ті події, що відбулися й відбуваються. Молодь має розуміти, куди вона рухається і що має робити. Разом зі студентами вирішили зробити невеличку символічну акцію, адже пам’ять про героїв живе в наших серцях. Хочемо таким чином нагадувати нашим одноліткам про важливе».

Посилити комунікацію з молодіжною радою – одне із завдань, які перед собою ставлять студенти. Вероніка Андрусик, представниця профбюро факультету математики та цифрових технологій, наголосила: «Хочемо розвивати наш факультет, тому зацікавлені в тіснішій комунікації з молодіжною радою. Залучили першокурсників, щоб мали змогу себе проявити. Готували ангеликів у коворкінгу за день до акції, колективно узгодили форму й концепцію, як і де їх розмістимо. Акція символічна, 10 років тому мені було 9 років. Не знала, що буде далі й чи зможу щось зробити в країні. Тепер я другокурсниця і розумію, що цей день – знаковий. Оскільки тоді такі люди, як я сьогодні, вийшли на Майдан. Були розстріляні… А вони просто боролися за європейську думку. Вдячна за їхній подвиг».

Щороку пам’ять героїв Небесної Сотні вшановують 20 лютого.

Тетяна Лесюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.