Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Галина Різак передала до фондів Наукової бібліотеки УжНУ примірники свого найсучаснішого навчально-методичного посібника з біоорганічної хімії

0 26

Галина Різак передала до фондів Наукової бібліотеки УжНУ примірники свого найсучаснішого навчально-методичного посібника з біоорганічної хімії

Відома науковиця в галузі органічної хімії Галина Різак передала до фондів Наукової бібліотеки УжНУ примірники свого найсучаснішого навчально-методичного посібника з біоорганічної хімії, що днями вийшов друком у видавництві «Друкарня Бреза». Принагідно авторка висловлює вдячність завідувачці відділу комплектування бібліотеки Марті Трещулі за допомогу. Ряд примірників пані Галина також передасть рецензентам видання і Навчально-науковому інституту хімії та екології УжНУ.

Навчально-методичний посібник «Біоорганічна хімія» підготовлений Галиною Різак, яка має понад тридцятирічний досвід викладання органічної, фармацевтичної та біоорганічної хімії на хімічному, меличному, біологічному, стоматологічному факультетах УжНУ та в Національному фармацевтичному університеті (м. Харків).

Галина Різак передала до фондів Наукової бібліотеки УжНУ примірники свого найсучаснішого навчально-методичного посібника з біоорганічної хіміїВидання складається зі вступу, теоретичного матеріалу, питань для самоконтролю, комплексних практичних завдань, тестових питань для самостійної роботи, лабораторних робіт і списку використаних джерел.

Перелік розділів відповідає робочій навчальній програмі, яка викладається згідно з навчальним планом студентам медичного, стоматологічного, хімічного та біологічного факультетів УжНУ.

За змістом розділи посібника мають логічну структуру та відповідають сучасним принципам викладання біоорганічної хімії у ЗВО. Обсяг навчального посібника повністю відповідає обсягам до навчальних видань такого рівня.

До теоретичної частини укладачка додала тести й питання для самоперевірки і самоконтролю.

Теоретичний матеріал відповідає спеціальності студентів, тести з еталонами відповідей сприяють засвоєнню теоретичного матеріалу, розумінню та практичному застосуванню в майбутній фаховій діяльності.

Практичні завдання стимулюють творчий процес роботи студентів та підвищують їх зацікавленість у самостійній підготовці.

Авторитетні рецензенти рекомендували навчально-методичний посібник до використання в навчальній роботі.

Видання буде корисним студентам, які вивчають біоорганічну хімію у вишах.

Авторка вдячна  доктору хімічних наук, професору Степану Юрійовичу Чундаку, доктору біологічних наук, професору Любові Михайлівні Фельбабі-Клушиній і кандидату хімічних наук, доценту Світлані Василівні Галлі-Бобик за рецензування посібника й високу оцінку її науково-методичної роботи.

Завдяки допомозі Ганни Антонівни Смірнової можна буде користуватися й електронним посібником, який розміщено в репозитарії УжНУ.

Різак Г.В. Біоорганічна хімія: навч.-метод. посіб. Ужгород: ФОП Сабов А. М., 2024. 667 с.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.