Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Якщо Конституція не діє – вона мертва»: студенти юрфаку вивчали тонкощі конституційного права

Академік Анатолій Селіванов анонсував авторський спецкурс міжнародного стандарту з конституційного правосуддя в Україні, що його читатиме майбутнім правникам УжНУ наступного семестру

0 194

«Якщо Конституція не діє – вона мертва»: студенти юрфаку вивчали тонкощі конституційного права

Навчатися не в теоретиків, а у практиків – ось важлива складова освіти. Така можливість є у студентів юридичного факультету УжНУ – у п’ятницю, 30 жовтня, вони мали нагоду поспілкуватися зі своїм майбутнім лектором – академіком Анатолієм Селівановим.

Представила шанованого гостя завідувачка кафеди адміністративного, фінансового та інформаційного права Тетяна Карабін: «Не щодня випадає нагода послухати такого лектора. Анатолій Олександрович Селіванов – доктор юридичних наук, професор, академік. Його регалії можна називати довго. Але для студентів цінність спілкування з ним не у званнях, а у досвіді роботи у наукових, навчальних, управлінських, правотворчих та судових органах України та за кордоном».

«Якщо Конституція не діє – вона мертва»: студенти юрфаку вивчали тонкощі конституційного праваАнатолій Селіванов анонсував авторський спецкурс міжнародного стандарту з конституційного правосуддя в Україні – його читатиме студентам наступного семестру.

«Конституційне правосуддя існує в кожній європейській країні. Цей предмет має викладати практик. А я займаюся конституційним правосуддям із його початку в Україні. 20 років у мене була практика захисту конституційних інтересів України в суді», – каже професор Селіванов.

Лектор роз’яснив, що собою становить Конституційний Суд, адже він не входить у систему загального правосуддя; розповів про основні засади конституційного права та принципи роботи КС в Україні, ознайомив слухачів із авторськими посібниками з конституційного правосуддя. Промовець наголосив, що в підготовці проєктів конституційного правосуддя для України обов’язково спиралися на кращі практики європейських країн та зокрема Німеччини.

«Сьогодні конституційне правосуддя налаштоване так, щоб Основний закон діяв. Якщо Конституція не діє, то вона мертва», – наголосив академік.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.