Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ідеальне поєднання минулого з майбутнім…
З Днем народження, університете!

0 157

Ідеальне поєднання минулого з майбутнім... <br>З Днем народження, університете!

Що таке університет? Це місце, яке об’єднує різних людей з різними поглядами на життя, з різним життєвим досвідом, різним відчуттям світу тощо. Одна з цінностей університету в тому, що студенти можуть обмінюватися особистим досвідом одне з одним. Це сприяє процесу їхнього  вдосконалення і внутрішнього збагачення. Майбутні професіонали здобувають навичку існувати в робочому колективі, спільно вирішувати встановлені завдання, разом долати випробування. Уміння правильно комунікувати шліфується в університеті. Ти ніби вчишся краще розуміти людей, ефективно з ними взаємодіяти.

Крім того, важливим елементом університету є «інтелектуальна культура». Викладач своїм прикладом доводить, що освіченим бути – це престижно. Наставник показує привабливість обраного учнем фаху, заохочує вчитися, допомагає підкорювати нові вершини.

– Основні принципи будь-якої науки, ви, без сумніву, опановуватимете вдома з книжкою, однак деталі, барви, відтінки, атмосферу, все те, що живить їх у нашій душі, — цього вам доведеться набиратися від тих, у чиїх серцях воно вже зараз живе і пульсує, – Джон Генрі Ньюмен.

Важко не погодитися з цим висловлюванням. Ті, хто хоч раз відвідував університет, знають, що його атмосферу словами не передати. Це цікава суміш досвідченості, ініціативності, наївності, відчаю, надій, сподівань і втрат. Суть навіть не у тих знаннях, які здобуде студент, а в тому, який він пройде шлях для того, щоб цими знаннями оволодіти. А викладач – провідник у світ професіоналізму.

Сучасні технології дозволяють навчатися дистанційно. Але в такому варіанті альма-матер втрачає той згаданий неповторний шарм, що ховається в університетських аудиторіях.

Звичайно, під час навчання потрібно використовувати можливості, які подарував нам прогрес. Але чи варто нехтувати освітніми традиціями, що формувалися віками?

Отже, університет – ідеальне поєднання минулого з майбутнім. Альма-матер – центр тяжіння для всіх, хто хоче ближче пізнати науку у всій її красі. Місце, де створюють професіоналів, що до нестями люблять обрану професію. Місце, де вчать віддано працювати.

P.S. Щиро вітаю УжНУ з Днем народження! Нехай жага до знань лише зростає, а рідний університет процвітає.

Яна Созанська (студентка-магістрантка)
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.