Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

З психологами УжНУ ділився професійним досвідом лікар-психотерапевт

Під час онлайн-зустріч зі Сергієм Скрипинцем ішлося про вибір цільової групи клієнтів та терапевтичних запитів, юридичні та фінансові аспекти практики, вибір методу психотерапії

0 925

З психологами УжНУ ділився професійним досвідом лікар-психотерапевт

Днями у рамках практичної підготовки студентів спеціальності «Психологія» (освітньо-професійної програми «Психологія») кафедра психології факультету суспільних наук під керівництвом завідувачки –  професорки Уляни Михайлишин – влаштувала онлайн-зустріч з лікарем-психотерапевтом, EMDR-терапевтом Сергієм Скрипинцем.

Розглядали питання психотерапевтичної практики. Ішлося про вибір цільової групи клієнтів та терапевтичних запитів, юридичні та фінансові аспекти практики, вибір методу психотерапії.

Зустріч вийшла насиченою. Студенти ставили питання про специфіку роботи психотерапевта, цікавилися випадками з практики, розпитували про шляхи самовдосконалення.

Своїми враженнями від зустрічі поділилися самі юні психологи. Зокрема, магістрантка другого року навчання Вікторія Бенца відзначила: «Сподобалася форма зустрічі, можливість ставити питання, на які Сергій Михайлович відповідав дуже доступно. Цінним є те, що він ділився власним досвідом. Дістала відповіді на питання взаємозв’язку роботи психолога і психотерапевта, з’ясувала особливості роботи психотерапевта. Корисною виявилася інформація про когнітивно-поведінковий метод, а також щодо здобуття освіти вже у конкретних напрямах психотерапії і важливості визначення саме власного напряму, у якому бажаєш розвиватися».

Тетяна Рущак зауважила: «Дуже дякую за таку чудову інформативну зустріч! Це було не тільки корисно, а й неймовірно цікаво. Я рада за можливість брати участь у такому конструктивному діалозі між студентами та висококваліфікованим фахівцем».

Не меншу зацікавленість зібрання викликало також і в студентів бакалаврату. Четвертокурсниця Ліза Кокіш-Мельник відзначила: «Зустріч була корисною, яка зорієнтувала мене, як можна надалі продовжувати свій розвиток. Але передусім це був неймовірний заряд мотивації, поштовх до дії».

«Чудова зустріч! Сергій Михайлович змістовно відповів на всі запитання, які нас цікавили. Не помітив навіть, як промайнув час. Сподіваюся, що ще буде нагода поспілкуватися з професіоналом-психотерапевтом», – зауважив Олександр Дьєндьєші, студент четвертого курсу.

Щиро дякуємо Сергію Скрипинцю за конструктивну та змістовну розмову. Кафедра планує й надалі залучати фахівців до зустрічі зі студентами.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.