Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У ректораті УжНУ студенти до вечора дебатували про Україну

Молодь висловлювалася за і проти впровадження плану відновлення до завершення війни, обмеження громадянських прав до відновлення цілісності державних кордонів 1991 року, обмірковувала переваги й недоліки продовження судової реформи під час дії воєнного стану

0 163
Студенти І–ІV курсів гуманітарних напрямків зібралися у будівлі ректорату УжНУ, аби повправлятися в ораторській майстерності та навичках аргументувати власну думку. 19 жовтня в найбільшому виші краю відбулися дебати з актуальних для сьогодення тем.
Ганна Мелеганич
Ганна Мелеганич

У ректораті УжНУ студенти до вечора дебатували про УкраїнуКоординаторка Активної громади, доцентка факультету історії та міжнародних відносин Ганна Мелеганич пояснює: «Дебати ми проводимо в університеті 12 років поспіль. Нарешті від онлайн-формату повернулися до живих зустрічей в аудиторії.

Цього разу до участі долучилися студенти факультету історії та міжнародних відносин, суспільних наук, юридичного факультету та природничо-гуманітарного коледжу. Зареєструватися міг будь-хто — реєстраційна форма була доступною на університетському сайті. Дуже важливо, що студенти пробують та вчаться висловлювати свою думку й аргументувати її уже з першого курсу, через рік вони зацікавлено питають, коли наступні дебати, а до четвертого курсу відточують навички. Завдяки цьому наша молодь роками потрапляє до трійки призерів на всеукраїнському рівні — це результат якісної підготовки в університеті».

Дебатували на три теми. На першому етапі представники влади та опозиції, яких визначили жеребкуванням, висловлювали думки за і проти впровадження плану відновлення до завершення війни й обмеження громадянських прав до відновлення цілісності державних кордонів 1991 року. У фіналі найкращі оратори дебатували про переваги та недоліки продовження судової реформи під час дії воєнного стану.

«Тематику ми щоразу добираємо таку, щоб студенти були в курсі й у контексті актуальних суспільно-політичних процесів в країні. До самих дебатів у них були онлайн-зустрічі з фахівцями із цих тем», — додає Ганна Мелеганич.
У ректораті УжНУ студенти до вечора дебатували про Україну
Переможців визначало компетентне журі, а за підсумками учасникам і учасницям вручили подарунки.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.