Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Іноземні студенти УжНУ розповіли, як відзначають 8 Березня в їхніх країнах

Вихідним Міжнародний жіночий день залишається здебільшого в країнах СНД – у державах, звідки приїхала закордонна молодь, працюють так, як зазвичай

0 214
Медіацентр УжНУ розпитав про традиції відзначення Міжнародного жіночого дня в студентів, які приїхали до Ужгорода з Індії, Бангладешу, Єгипту та Ґамбії. Якщо в Україні 8 березня – державний вихідний, то в згаданих країнах – звичайний.
Моусамі Дхалі
Моусамі Дхалі

Другокурсниця медичного факультету Моусамі Дхалі з Індії каже: «8 березня члени сім’ї стараються догодити жінкам і не дозволяють їм робити щось. Дамам дарують шоколад, квіти, здебільшого троянди, намагаються чимось вразити. Пригадую, як тато робив особливі речі для мами».

Лабіб Нашат
Лабіб Нашат

Четвертокурсник стоматологічного факультету Лабіб Нашат із Єгипту: «8 березня відзначають жіночий день, а 21 березня – День матері. Заведено тішити подарунками найрідніших. Це може бути одяг, прикраси, квіти, солодощі. 8 березня відбуваються конференції за захист прав жінок, оскільки люди мають різний менталітет і деякі не дозволяють жінкам навчатися, працювати».

Амодоу Бах
Амодоу Бах

Четвертокурсник інженерно-технічного факультету Амодоу Бах із Ґамбії розповідає: «У Міжнародний день жінок організовують заходи на захист прав слабкої статі. Робити подарунки – такої традиції немає».

Фахім Заман
Фахім Заман

Клінічний ординатор Фахім Заман із Бангладешу: «Міжнародний день жінок відзначається в Бангладеші з великою честю. Ми вітаємо найближчих жінок: матерів, сестер, дружин, подруг. У цей день організовують дискусії про працездатність жінок у всіх сферах, розширення можливостей жінок. Деякі організації влаштовують заходи на вшанування талановитих і успішних працівниць».

Загалом, за інформацією Вікіпедії, 8 березня залишається вихідним здебільшого в країнах СНД.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.