Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юристи УжНУ опановували тонкощі криміналістичної ідентифікації та діагностики

0 119
10 жовтня студенти IV курсу денного відділення юридичного факультету УжНУ мали чергове практичне заняття на тему «Криміналістична ідентифікація і діагностика» з курсу «Криміналістики». Заняття провів у криміналістичному кабінеті професор кафедри кримінального права та процесу УжНУ Василь Копча.

Під час пари молодь вчилася вилучати сліди пальців рук, що залишаються після скоєння правопорушення, які відтак вивчають для швидкого виявлення правопорушників та встановлення істини у справі.

Також студенти дізналися, як у ході досліджень на місці пригоди та в лабораторних умовах вивчають ознаки й закономірності появи пальцевих слідів та як застосовують на місці правопорушення для дальшого встановлення особи, яка переступила закон.

В усіх випадках головна мета полягає в тому, щоб за знайденими відображення з’ясувати, котра саме особа залишила відбитки. Як свідчить практичний досвід, ідентифікувати об’єкт – значить встановити його тотожність із порушником у різні періоди часу або в різних його станах, використовуючи залишені відображення.

Юристи УжНУ опановували тонкощі криміналістичної ідентифікації та діагностикиТакі практичні заняття планують влаштовувати й надалі.

За інформацією професора кафедри кримінального права та процесу УжНУ Василя Копчі
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.