Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Карантинний фестиваль: як в УжНУ відшуміла «Студосінь»

ІІІ місце цьогоріч посів факультет здоров’я та ФВ, «срібло» вибороли хіміки, а переможцем став факультет математики та цифрових технологій

0 175
Ще рік тому було складно уявити університетське життя без студентських свят і фестивалів. Тепер же, щоб не відмовлятися від звичних активностей, УжНУ переносить їх в онлайн. Про перший досвід карантинного формату «Студосені», яка тривала з 23 до 26 листопада, дізнавався Медіацентр.

Традиційні 4 жанри-номінації – представлення, пісня, танець та оригінальний – перейшли на дистанційний варіант. Учасники (тобто більшість підрозділів університету) надсилали свої конкурсні виступи у відеоформаті.

Співорганізаторка «Студосені», голова Студради УжНУ Вікторія Кенідра ділиться: «Ми не знали, як на онлайн-подію відреагують студенти, чи назбирається потрібна кількість учасників, чи взагалі погодяться факультети на такий формат. Хвилювалися, як усе одночасно публікувати на різних платформах, соцмережі нерідко видаляли відео через порушення авторських прав на музику. Тож десь набили собі ґулі, але здобули чималий досвід і в разі потреби зможемо зробити онлайн-захід ще кращим!»

Тож після кількох тижнів підготовки факультети були готові представляти свої напрацювання. Номери оцінювали 5 членів журі: проректор УжНУ Ігор Король, тренерка ССТ BLITZ Каріна Пфайфер, методистка методичного кабінету початкової мистецької освіти Закарпатського обласного організаційного-методичного центру культури Маріанна Ганкович, гуморист та ведучий Валерій Костинський та керівниця студентського центру дозвілля «Ювентус» Мар’яна Баран. Від журі кожен факультет міг заробити 40 балів.

Свою прихильність старанням студентів могли висловити й користувачі соцмереж. Чотири дні поспіль упродовж тижня оголошували старт голосування. Опівдні наступного дня за кількістю вподобайок визначали переможців, яким присуджували додатково до 20 балів.

У кожному жанрі визначали трьох переможців. Перше місце за «Представлення» здобув факультет математики і цифрових технологій.

Найкраще виконання пісні було в студентів хімічного факультету:

Найтанцювальнішим факультетом цьогоріч виявився філологічний:

У найцікавішому жанрі, оригінальному, конкурсанти демонстрували гімнастичні номери, декламували вірші, грали на музичних інструментах, танцювали, показували фокуси, дивували воркаутом, показували мультфільм про УжНУ і навіть малювали.

За підсумками голосування, найоригінальнішими стали хіміки:

Ну, а загальний результат конкурсу «Студосінь» такий: 3-є місце посів факультет здоров’я та фізичного виховання,

«срібло» вибороли хіміки, а переможцем став факультет математики та цифрових технологій.

Перехідний кубок переможців математикам вручив ректор УжНУ Володимир Смоланка.

«На підготовку до Студосені ми витратили більше тижня, – розповідає заступник декана з виховної роботи ФМЦТ Павло Мулеса. – Представити підрозділ в усіх номінаціях удалося завдяки активному долученню першокурсників. Лейтмотивом через усі наші виступи пройшло гасло #ФМЦТздійснюємрії. І в танцювальному номері ми справді їх здійснили. Наші цьогорічні першокурсники готувалися до випускного вальсу в 11 класі, але через карантин так його й не станцювали. Тож 4 пари реалізували свій шкільний випускний танець на «Студосені» вже в університеті. Керівництво факультету не втручалося у творчий процес, а лише сприяло реалізації задуманого. Ми хотіли, щоб усе зроблене було саме мовою і баченням студентів. Вони великі молодці. Пишаємося ними».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.