Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Краса довкола: в Ужгороді відбувся фестиваль культур Beauty Around Me

Ознайомити зі своїми традиціями та культурою приїхали представники Словаччини, Вірменії, США, Індії, України, Ніґерії, Румунії, Угорщини та Німеччини – серед них і студенти УжНУ

0 214
Бути привітним до світу уже четвертий рік поспіль навчають в Ужгороді: 13 вересня на площі Театральній в обласному центрі відбувся міжнародний фестиваль культур Beauty Around Me.

Краса довкола: в Ужгороді відбувся фестиваль культур Beauty Around MeОзнайомити зі своїми традиціями та культурою цьогоріч до Ужгорода приїхали представники Словаччини, Вірменії, США, Індії, України, Ніґерії, Румунії, Угорщини та Німеччини. До слова, чимало його учасників – студенти УжНУ, зокрема й іноземні.

Організовує захід управління молоді та спорту Закарпатської ОДА за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Ірина Савченко
Ірина Савченко

«Beauty Around Me покликаний стерти стереотипи про різні етноси, – розповідає начальниця відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Ірина Савченко. – Щороку наш фестиваль росте, а кількість учасників збільшується: ми починали із чотирьох країн, а нині вітаємо представників уже дев’яти – з чотирьох континентів. Це прекрасні молоді люди, які радо демонструють свою культуру. Сьогоднішня акція – це свого роду подарунок ужгородцям, у ході якої вони не тільки цікаво проводять час, а й мають можливість скуштувати національні страви, ознайомитися із танцями, іграми та піснями цих країн».

Краса довкола: в Ужгороді відбувся фестиваль культур Beauty Around MeОсобливість цьогорічного заходу полягає у тому, що він має благодійну мету – збір коштів на лікування ужгородської школярки Анітки Білей, на ніжку якої кілька років тому впало дерево. Нині стоїть питання про ампутацію.

Взагалі фестиваль триває 3 дні: відкриття його відбулося 12 вересня, і першого дня учасники представляли свої країни та розповідали цікаві факти про них. А завершального, третього, дня, у суботу, учасники матимуть командний квест у міжнародних (тобто мішаних) командах. Що цікаво, не всі вони знають англійську, а українську й поготів, тому порозуміння часто шукають мовою жестів – це додатково зближує.

Краса довкола: в Ужгороді відбувся фестиваль культур Beauty Around MeBeauty Around Me унікальний у своєму роді й зародився саме в Ужгороді, а пізніше досвід перейняв Івано-Франківськ, де влаштували подібний захід.

Будьте відкритими до світу – краса довкола!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.