Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ким ти хочеш стати, коли виростеш? Ужнівці поспілкувалися зі школярами

Начальник навчальної частини УжНУ Анатолій Штимак та заступник декана матфаку Павло Мулеса відвідали з профорієнтаційною метою Ужгородську загальноосвітню спеціалізовану школу-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів

0 226
Іван Шкелебей, Павло Мулеса та Анатолій Штимак
Іван Шкелебей, Павло Мулеса та Анатолій Штимак
Визначитися з майбутньою професією – справа складна й відповідальна. Часто навіть від повнолітніх людей можна почути, що вони досі не знають, ким хочуть стати, «коли виростуть». Аби полегшити вибір випускникам шкіл, ужнівці розповідають про перспективи навчання в нашому ВНЗ. Так, днями начальник навчальної частини Анатолій Штимак та заступник декана матфаку Павло Мулеса побували в Ужгородській загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернаті з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради.

Візити до старшокласників в університеті практикують часто, адже це чудова нагода розповісти їм про навчання, розваги та відпочинок студентської молоді. Цього разу про навчання в УжНУ дізнавалися учні 10-х класів математичного профілю.

Ким ти хочеш стати, коли виростеш? Ужнівці поспілкувалися зі школярамиУ школі-інтернаті такі зустрічі теж практикують не вперше. Заступник директора з виховної роботи Іван Шкелебей розповів: «Ми практикуємо профорієнтаційні зустрічі щонайменше двічі на рік – тоді збираємо всіх старшокласників. А також часто запрошуємо на уроки представників різних факультетів, щоб школярі могли дізнатися більше про конкретний фах. От у цьому випадку діти мали нагоду напряму поцікавитися, у яких сферах реалізуватися з фахом математика, почути про успіхи випускників факультету тощо».

Павло Мулеса розповів школярам про структуру факультету, організацію навчального процесу, студентські розваги та дозвілля тощо. Акцентував увагу й на тому, що чимало випускників матфаку не просто знайшли себе у житті, а й досягли вагомих успіхів.

Ким ти хочеш стати, коли виростеш? Ужнівці поспілкувалися зі школярамиШирше про університет розповів Анатолій Штимак: «Я сам випускник цієї школи і навіть свого часу трохи працював тут учителем інформатики. Випускники тут дуже сильні, а тому орієнтовані на навчальні заклади Києва, Харкова, Львова та закордону. Але моя головна мета – донести школярам, що якісну освіту вони можуть здобути і тут, в Ужгороді. Адже хоч де б ви були, потрібно навчитися вчитися. Наш університет пропонує широкий вибір спеціальностей, має міжнародні зв’язки, програми обміну, навіть є можливість отримати подвійний диплом міжнародного зразка. Немає різниці, де ви будете здобувати диплом, – вдома чи за сотні кілометрів звідси – важливо те, як будете його здобувати».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.