Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кафедра слов’янської філології та світової літератури налагоджує контакти з творчими студентами міста

Молодь разом із завкафедри Наталією Бедзір переглянули виставу «Папуша» за поемою Ліни Костенко «Циганська муза» у постановці студентської театральної лабораторії Ужгородського коледжу культури та мистецтв

0 150
Нещодавно, у день Міжнародного свята ромського народу, студентам кафедри слов‘янської філології та світової літератури разом із керівником підрозділу Наталією Бедзір випала нагода побувати на виставі «Папуша» за поемою Ліни Костенко «Циганська муза».

Кафедра слов'янської філології та світової літератури налагоджує контакти з творчими студентами містаПостановку влаштувала студентська театральна лабораторія Ужгородського коледжу культури та мистецтв на чолі з режисеркою-постановницею, завідувачкою кафедри Веронікою Тищук.

Наталія Бедзір зі студентом-актором
Наталія Бедзір зі студентом-актором

Вистава поєднала чудовий текст поеми Ліни Костенко, гарно виписаний драматично-ліричний сценарій та майстерне володіння художнім словом і пластикою ще зовсім молодих акторів, які захопили своєю грою, наживо виконуючи пісні та танці ромів.

Емоції на сцені аж ніяк не були схожі на гру, вони були щирими. Завдяки цьому глядачі прониклися нелегкою долею «циганської музи» та відчули дух ромського народу.

Кафедра слов‘янської філології та світової літератури, нагадаємо, забезпечує викладання російської та польської мов, літератур, тому студенти мали нагоду розширити свої знання з польської культури, адже циганська поетеса Папуша жила і творила в Польщі, писала вірші ромською і польською, нею опікувалися польські митці слова.

Загалом відвідання студентської вистави коледжу було і цікавим, і повчальним. Маємо надію на продовження плідних і цікавих стосунків із творчим студентством міста.

Відана Турчин,
студентка кафедри слов’янської філології та світової літератури
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.