Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Май файні палачінти пекли у Боздоському парку всі вихідні!

Не пасли задніх на фесті й представниці «Турклубу УжНУ», вирізнившись оригінальними інгредієнтами до страв

0 214

Май файні палачінти пекли у Боздоському парку всі вихідні!

Покуштувати млинців із найнесподіванішими начинками, спробувати домашніх делікатесів та файного закарпатського вина – то сятоє! Особливо з огляду на те, що з 8 до 10 лютого в Боздоському парку тривала головна гастрономічна подія зими – фестиваль «Ужгородська палачінта».

Ювілейний (десятий) фестиваль за відгуками відвідувачів став чи не найкращим та наймасовішим за всі роки.

Гостей радували численні музичні й танцювальні виступи, веселі конкурси та, ясна річ, смачна кухня і закарпатські сувеніри. Визначали й найсмачніші палачінти – цього року журі здивували млинцями-суші з лососем та рикотою, тож володарі «Золотої палачінтовки» – з команди «Чаклунки» – додали святу екзотичної нотки. Вечір суботи завершили концертною програмою від колективу «Vandor», а третій фестивальний день присвятили відкритому зимовому чемпіонату з жиму лежачи «Залізна палачінта» та спортивним розвагам.

Май файні палачінти пекли у Боздоському парку всі вихідні!Загалом кожен продавець старався порадувати гостей цікавим меню й широким асортиментом. Так, крім млинців із м’ясом чи грибами, пропонували й палачінти з форшмаком, картоплею тощо. З солодких – численні лекварі, кокосові й шоколадні начинки – одне слово, пальчики оближеш! Ну і, звичайно, що ж за свято без м’яса? Тут тобі й шашлики, й ковбаски, лаваші та вушка, хочеш супчик – ось боґрач у хлібі, хочеш салату? Та навіщо вам той салат – он картопелька із салом смажиться. Свято живота таки вдалося на славу. А щоб було ще веселіше й ситніше, гості дегустували вина, наливки, паленку тощо.

Марія Заболотна
Марія Заболотна

Оригінальні інгредієнти страв мали дівчата-представниці «Турклубу УжНУ». Одна з учасниць акції Марія Заболотна, замішуючи тісто на млинці, розповідає: «Цього року я долучаюся вперше як учасниця – досі була тільки гостею фестивалю. Меню наше особливе тим, що готуємо млинці на перепелиних яйцях, а з начинок, крім закарпатських лекварів, пропонуємо ще й бринзу чорної вівці. Млинці, та й узагалі випічку, люблю й постійно печу вдома – із сиром, сметанкою, згущиком, шоколадом, тож сьогодні – мій день».

А волонтери Руху підтримки закарпатських військових облаштували оригінальну морську локацію на знак підтримки полонених українських моряків із суден «Яни Капу», «Бердянськ» та «Нікополь». До слова, за ці дні ведмеді заробили понад 43 тисячі гривень.

Завершилося святкове дійство традиційним фаєр-шоу та спаленням зимової Мари на знак приходу весни. До зустрічі в наступному році!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.