Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Млинці конкурсантів «Ужгородської палачінти» оцінював суперфіналіст «МастерШефа» Володимир Троцький

Професор УжНУ, туризмознавець Федір Шандор обіцяє містянам найближчим часом зустрічі зі ще кількома запрошеними телезірками

0 282
Найсмачніший фестиваль зими цими днями відбувся в Ужгороді. З 9 до 11 лютого в Боздоському парку «Ужгородська палачінта» – фест, який не залишить шлунок байдужим. Цього року організатори підготували містянам сюрприз і запросили суперфіналіста відомого кулінарного проекту «МастерШеф» Володимира Троцького.
Млинці конкурсантів «Ужгородської палачінти» оцінював суперфіналіст «МастерШефа» Володимир Троцький
Селфі з телезіркою кортіло багатьом

Млинці конкурсантів «Ужгородської палачінти» оцінював суперфіналіст «МастерШефа» Володимир ТроцькийМлинці, звісно, – головний атрибут свята, і пропонують їх тут із найрізноманітнішими начинками: куркою, жульєном, фаршмаком та навіть шовдарем, а любителів солодкого почастують палачінтами із яблуком, горіхами, медом, кокосом, шоколадом, варенням. Однак не млинцями єдиними – тут пропонують і шашлик, і смажені ковбаски, і боґрач, різні види меду, а щоб ліпше смакувало – наллють вина, сливовиці, калганівки, калинівки – та чого душа забажає!

На іншій алеї розгорнули ятки зі своїми виробами гендмейдери – тут і різноманітні прикраси, і елементи декору, і свічки, вироби з дерева, вишиванки тощо.

Млинці конкурсантів «Ужгородської палачінти» оцінював суперфіналіст «МастерШефа» Володимир ТроцькийОрганізатори продумали насичену розважальну програму, тож усяк охочий міг узяти участь у боях мішками чи спробувати залізти на височенний стовп за чобітком із призом, тим часом як на сцені співали й танцювали.

Головним гостем свята став учасник «МастерШефа» Володимир Троцький, який разом із ужгородським кондитером Валентином Штефаньом та туризмознавцем, професором УжНУ Федором Шандором оцінював палачінти й обирав переможця. Цьогорічними володарями головного призу фестивалю золотої палачінтовки стала команда Grill Chempion. До слова, грошову винагороду (а це 3000 гривень) переможці віддали – Руху підтримки закарпатських військових, які на Палачінті працювали на локації «Бліндаж» і заробили у підсумку 31464 гривень.

Також усі охочі мали нагоду сфотографуватися з Вовою та поставити йому запитання.

Млинці конкурсантів «Ужгородської палачінти» оцінював суперфіналіст «МастерШефа» Володимир Троцький– Вся Україна святкує Масляну однотипно, а Ужгород мене здивував, бо тут не Масляна – тут Палачінта, – розповідає відомий кулінар. – Млинці, що перемогли, як на мене, яскраво презентували Західну Україну – всередині була рулька (просто Володимир ще не знає, що таке шовдарь. – Авт.). Але зауважу: простота – не гріх, готувати потрібно з любов’ю і з душею, тоді буде найсмачніше. Не потрібно боятися – треба працювати і наполегливо йти до своєї мети.

Після фестивалю, зізнається Володимир, має намір погуляти Ужгородом, щоб зрозуміти, куди слід повернутися під час свого наступного візиту.

Млинці конкурсантів «Ужгородської палачінти» оцінював суперфіналіст «МастерШефа» Володимир ТроцькийІнший член журі – професор УжНУ, туризмознавець Федір Шандор – розповідає:

Млинці конкурсантів «Ужгородської палачінти» оцінював суперфіналіст «МастерШефа» Володимир Троцький– Я беру участь у «Палачінті» із самого початку фестивалю або як співорганізатор, або як член журі. Цього року учасники продемонстрували величезний ріст – якість, подача і оригінальність страв стрибнули на сто відсотків. Під час «Параду наречених» у 2017-му ми зрозуміли, що не помилилися, коли запросили в гості до вароша відомого холостяка Іраклі Макацарію. Людям цікаво бачити не співаків, які виконують пісні під фонограму, а цікавих персонажів телешоу. Можу сказати, що вже на весні до Ужгорода знову маємо намір запросити відому особистість, ну а далі, звісно, й на Парад наречених.

Свято закінчилося феєричним вогняним шоу від театру вогню Dragon Fly та характерним для Масляної спаленням Мари.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.