Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Дослідниці літератури і фольклору Марії Бочко – красних 80!

Нехай прожиті роки, дорога Маріє Георгіївно, будуть гордістю для Вас, хай життя триває спокійно і рівно, нехай Вас оточує щастя, любов і хороші люди

0 589
Ювілей Марії Бочко
Марії Бочко – красних 80!
У ці січневі дні відзначає поважний ювілей чудова людина, знаний науковець, досвідчений викладач та дбайливий наставник для багатьох поколінь студентів, доцент кафедри української літератури філологічного факультету Ужгородського національного університету – Марія Георгіївна Бочко. Ця дата є важливою не тільки для шановної ювілярки та її родини, а й для численних вихованців педагога, вірних друзів, знайомих і колег по роботі. Вона досягла красного віку, пройшовши життєвий шлях із гідністю, переживши події, які для сучасного покоління стали історією.

Марія Георгіївна – відомий літературознавець, фольклорист, кандидат філологічних наук. Авторка численних наукових публікацій, дослідниця української класичної літератури та письменства пострадянського простору. Чуйний педагог і мудрий наставник.

Марія Бочко
Марія Бочко

Народилася 21 січня 1941 року в с. Тур’ї-Ремети Перечинського району в сім’ї хлібороба. Закінчила філологічний факультет Ужгородського державного університету в 1962 році, продовжила навчання в аспірантурі при Інституті мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. Максима Рильського АН УРСР.

У 1976 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Українські народні пісні про трудову міграцію». Працювала в середніх школах міста Ужгорода, а з 1979 року і аж до виходу на пенсію – на кафедрі української літератури ДВНЗ «УжНУ».

Марія Георгіївна – активний збирач усної народної творчості в селах Закарпаття, популяризатор і дослідник літератури народів, що входили до складу колишнього Радянського Союзу. Випускники філологічного факультету пам’ятають її як строгого, вимогливого, але справедливого викладача, яка намагалася дати максимум знань, донести до студентів унікальність кожного літературного твору.

Колеги по кафедрі та весь колектив філологічного факультету Ужгородського університету від усього серця вітають шановну ювілярку зі святом. Нехай прожиті роки, дорога Маріє Георгіївно, будуть гордістю для Вас, хай життя триває спокійно і рівно, нехай Вас оточує щастя, любов і хороші люди.

Хай почуття вдячності тих багатьох вихованців, кому Ви відкрили світло знань, осяває Ваші дні, а посіяні Вами зерна мудрості зростають щедрим урожаєм!

Колектив кафедри української літератури
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.