Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Молодь УжНУ ознайомилася з пропозиціями «Ярмарку вакансій»

На паркувальному майданчику біля головного корпусу університету свої намети розгорнули провідні працедавці Закарпаття

0 216
У межах молодіжного форуму «JobJam: ритм твоєї карʼєри», що відбувся 24 квітня, в УжНУ влаштували «Ярмарок вакансій». Заходи організовано молодіжним центром «YouthHub» УжНУ у співпраці з NGO Youth Platform / ГО «Молодіжна платформа» в межах програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Молодь УжНУ ознайомилася з пропозиціями «Ярмарку вакансій»На майданчику біля університету розташувалися намети провідних працедавців регіону. Серед них  Закарпатська митниця, Територіальне управління служби охорони в Закарпатській області, Патрульна поліція України, компанії «Talk», «Jabil», «Yazaki», «Епіцентр», «Сільпо», «Jusk», «Крайна», «Ощадбанк», «Flex», «Allan Lloyds», «Точприлад», «Pettersonapps», санаторний комплекс «Деренівська купіль» та інші. Представники установ, організацій, підприємств охоче надавали студентам консультації, роз’яснювали деталі вакансій і відповідали на численні запитання.

Молодь УжНУ ознайомилася з пропозиціями «Ярмарку вакансій»Інженерка з підготовки кадрів компанії «Flex» Аліна Ямницька розповідає: «Ми міжнародна американська кампанія, що організувала на Закарпатті величезне підприємство з близько 3000 працівниками. Спеціалізуємося на виготовлені електроніки. Співпрацюємо з великими міжнародними брендами у більш ніж 30 країнах світу. Пропонуємо студентам багато можливостей, зокрема програму стажування на рік у різних відділах. Також на базі нашої компанії є змога пройти навчальну практику. Нам потрібні працівники на виробництво, зокрема складальники й контролери якості».

Для компаній головне в персоналі – бажання працювати. «Ми запрошуємо на роботу молодь від 17 років. Виготовляємо кабелі для автомобільної промисловості, а саме – для машин бізнес-класу (Land Rover та Jaguar), сільгосптехніки (тракторів, комбайнів), навіть катерів, трансформатори для медичної техніки (МРТ- та рентген-апаратів та ін.), соляріїв і сонячних батарей. Надаємо гідні умови праці й трансфер», – каже начальниця відділу кадрів компанії «Точприлад» Любов Шекета.

Молодь УжНУ ознайомилася з пропозиціями «Ярмарку вакансій»А от деякі працедавці шукають співробітників з конкретними навичками, зокрема виконавча директорка «Allan Lloyds» Наталія Плавайко зазначає: «Ми займаємося організацією міжнародних конференцій. Маємо запит на англомовних працівників, які доєднаються до нашої команди. Нам потрібні люди, які готові до викликів, готові вчитися, розвиватися. Зі свого боку  надаємо офіційне працевлаштування, пропонуємо курси розмовної англійської мови, де є змога підтягнути свої знання з професійним викладачем. Є можливість безпосередньо відвідувати конференції за кошт компанії та спробувати себе в ролі координатора таких заходів».

Були вакансії й для тих, хто готовий зовсім змінити сферу діяльності й розпочати навчання за новим фахом. Інспекторка з рекрутингу відділу кадрового забезпечення Управління патрульної поліції в Закарпатській області Андріана Лебедєва каже: «Ми чекаємо на роботу людей, які мають бажання розвиватися й працювати 24/7. Щоб влаштуватися до нас, потрібна хоча б повна загальна середня освіта. Тоді можна подавати анкету й проходити конкурс. Після успішного відбору направляємо людей без спеціалізованої освіти на навчання до Львівського національного університету внутрішніх справ України або до Національної академії внутрішніх справ України у Києві на очну форму за державним замовленням. Якщо студенти бажають паралельно продовжити навчання у своєму університеті, їм буде потрібно перевестися на заочне відділення».

Молодь УжНУ ознайомилася з пропозиціями «Ярмарку вакансій»Ярмарок вакансій – чудова нагода для молоді поспілкуватися з роботодавцями, отримати інформацію про актуальні вакансії й стажування, а також побудувати певні професійні контакти. Студентка ІІ курсу факультету міжнародних економічних відносин Олександра Сухіна завітала на ярмарок, щоб ознайомитися з пропозиціями. Каже, що більшість працедавців розповідає загальну інформацію, а їй цього недостатньо. «Щоб обрати якусь роботу чи підробіток, мені хотілося б знати більше деталей зсередини, але навряд про них тут розкажуть. Проте ознайомитися було цікаво», – зауважує дівчина.

Першокурсниці факультету математики і цифрових технологій Євгенія Русин та Валентина Гайович обійшли всі намети й з кожного взяли брошуру для ознайомлення. «Ми прийшли дізнатися про пропозиції роботодавців і сподіваємося справді знайти тут якусь роботу. Дуже багато вже оглянули. Хочеться мати свою першу роботу в тій сфері, в якій ми навчаємося. Можна, звичайно, піти й у сферу надання послуг, але бажано все ж працювати за фахом, а таких вакансій обмаль. Шукаємо, можливо, щось із IT-галузі, бо наша спеціальність перегукується з цим напрямком».

Після Ярмарку вакансій на студентів чекали воркшоп «Комунікаційний скіл must have: етика на робочму місці» та майстер-клас «Написання резюме та проходження співбесіди» від директорки Центру кар’єри УжНУ Тетяни Бутурлакіної.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.