Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Молодь повинна допомагати владі — вирішили на юрфаку УжНУ

0 145

слайдер

Молодь повинна допомагати владі — вирішили на юрфаку УжНУ

Фінал

30 листопада на юридичному факультеті влаштували дебатний турнір «Влада має залучати молодь для прийняття рішень». Організували захід правники УжНУ, представники місцевих владних структур, всеукраїнського ГО Інститут «Республіка». Останні представили «Інструментарій для громадян: посібник із залучення громади до політичних процесів».

В інтелектуальному змаганні взяло участь 8 команд, кожна з яких складалася з двох спікерів. Учасників заходу вітали проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел, декан юрфаку Ярослав Лазур та гостя з КНУ імені Тараса Шевченка – Ольга Совгиря.

Координаторами турніру від юридичного факультету виступили в.о. завкафедри міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури Марія Менджул, а також депутат Ужгородської міської ради, аспірант УжНУ Микола Сюсько.

Молодь повинна допомагати владі — вирішили на юрфаку УжНУ

Жеребкування

За допомогою жеребкування визначили, яка з команд у ролі влади (пропонує рішення), інша – опозиція (виступає проти резолюції). Відтак розділилися на дві аудиторії й перейшли до дискусії. Обговорювали доцільність залучення молоді до ухвалення постанов влади, введення комунального транспорту в місті.

Журі в складі заступника міського голови Олександра Білака, провідного спеціаліста головного управління юстиції в області Владислава Товтина, головного спеціаліста відділу позовної та претензійної роботи управління правового забезпечення міськради Діани Гомзи, представниці Інституту «Республіка» Дарії Тижбіряк аналізувало запропоновані судження. Основні пункти оцінювання – назва команди, чіткість викладення позиції, постановка запитань, наведення аргументів, висновків, дотримання регламенту (4 хв.), ораторська майстерність.

Молодь повинна допомагати владі — вирішили на юрфаку УжНУ

Фінал

До півфіналу вийшли колективи «Мажоритарники», «Землевпорядники в темі», «Політологи», «Молодь демократичного альянсу». Гравці полемізували на тему електронного голосування на місцевих виборах. Тема фінальних дебатів – молодь як депутати місцевих рад — викликала найгарячішу дискусію.

Молодь повинна допомагати владі — вирішили на юрфаку УжНУ

Переможці турніру

За підсумками турніру 1-е місце й право взяти участь у національному турнірі (Київ) здобули «Мажоритарники» (студенти-юристи Павло Величко та Василь Дьордь);

2-е місце – «Землевпорядники в темі» (Маріанна Беля-Кемінь, Діана Юричканич);

3 місце – «Політологи» (Ігор Гліба, Олександр Сібулатов).

Переможцям вручили кубок, призерам – сертифікати і грамоти. Згодом тріумфаторів нагородить і міський голова. Владислав Товтин відзначив команду економістів. Всі учасники дебатів дістали презенти від організаторів, можливість стажуватися в Ужгородській міськраді, а також поласували солодощами.

Ольга Брайлян

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.