Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Молодь узяла участь у тренінгу «Активні громадяни»

0 501
Молодь узяла участь у тренінгу «Активні громадяни»
Створювати корисні для громади проекти й утілювати їх у життя вчилися небайдужі ужгородці на тренінгу «Активні громадяни», що в ці вихідні відбувся на базі факультету історії та міжнародних відносин.
Молодь узяла участь у тренінгу «Активні громадяни»

Акцію проводять уже не вперше з ініціативи Британської ради. До організації долучилися Агенція розвитку громадянського суспільства та Інститут суспільних ініціатив, а координувала захід ГО «Інститут міста Ужгорода». Програма діє в 40 країнах світу і спрямована на забезпечення цілей сталого розвитку через локальні кроки.

Фасилітатор проекту Людмила Лівак зауважила: «Британська рада підтримує ініціативи активних людей на місцях, аби допомогти втілити проекти соціальної дії. Мають філософію: мисли глобально, а дій локально. Ця програма навчальна, тож спрямована на те, аби прищепити людям навички створювати соціальну дію, робити проекти, а також містить елементи проектного менеджменту».

Молодь узяла участь у тренінгу «Активні громадяни»

Упродовж двох днів займалися самовизначенням, установленням власних життєвих цінностей, вчилися вести діалог тощо. Говорили й про те, що таке соціальна дія, як визначити мету проекту, залучати партнерів. Навчалися нового в нетрадиційний спосіб: не за допомогою лекцій, а через практичні вправи – за допомогою фасилітації, тобто обговорення й вирішення проблеми групою людей.

«Мали на меті залучити якомога більше студентів, тобто рушійної сили нашої держави. Нам удалося, бо більша частина учасників – саме представники нашого університету, зокрема з факультету суспільних наук, історії та міжнародних відносин, а також факультету міжнародних економічних відносин. Ці тренінги дають можливість відчути свою значущість і зрозуміти, що кожен може зробити щось суспільно корисне», – каже доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, директор Центру сталого розвитку УжНУ Ганна Мелеганич.

Молодь узяла участь у тренінгу «Активні громадяни»

Учасниками тренінгу мали змогу стати всі, кому не байдужа доля рідного міста, незалежно від статі та віку.

Студентка ФСН Дар’я Жмаченко захоплена тренінгом і радо розповідає: «Я хотіла дізнатися нове й закріпити ті знання, що вже маю. Тренінг виявився дуже інформативним. Головне, чого нас навчили за ці два дні, – це розробка проекту на всіх етапах, постановка мети, виокремлення головних цілей, ідей, принципів. Пояснили, як обирати цільову аудиторію, як залучати партнерів. Я не пожалкувала, що витратила свої вихідні на цей тренінг, – завела нові знайомства, дістала позитивні враження і, звісно, набула нових знань».

Громадські активісти, що пройшли цей тренінг й отримали сертифікат, можуть подаватися на конкурс до Британської ради, аби виграти фінансування свого першого проекту.

Ксенія Шокіна,
фото Людмили Лівак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.