Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Михайло Рошко розповів першокурсникам, якими повинні бути студенти

0 878
Михайло Рошко розповів першокурсникам, якими повинні бути студенти
Михайло Рошко розповів першокурсникам, якими повинні бути студенти
1 вересня… Коридори УжНУ переповнені новоспеченими студентами-першачками, для яких університет – своєрідна terra incognita. Незабаром на них чекають захопливі квести: «Знайди свою аудиторію», «Запам’ятай предмети та викладачів» і ще багато чого нового. Краще адаптуватися та пізнати «внутрішню кухню» обраного підрозділу молоді допомагали старші наставники. Так, на факультеті іноземної філології першокурсники зустрілися з деканом Михайлом Рошком та його заступником Оксаною Дацьо.

Михайло Рошко розповів першокурсникам, якими повинні бути студенти

Михайло Рошко

«Які професії нині є найбільш престижними?» – саме з такого запитання Михайло Михайлович розпочав свою лекцію. Першість присутні одразу ж віддали айтішникам, далі звучали варіанти «спортсмен», «медик», «перекладач». Саме на останній зосередив увагу лектор, розповівши, які переваги мають працівники у сфері перекладу. Однією з таких назвав здатність творчо мислити і знаходити вихід із будь-якої ситуації. Також розповів, що вже з першого курсу майбутні іноземні філологи опановуватимуть дві іноземні мови: основну та одну на вибір. До їх послуг англійська, німецька та французька.

З уст пана Рошка першокурсники дізнавалися, як це – бути студентом ФІФу. Головне тут – дати відсіч лінощам, відвідувати пари, аби потім не загрузнути у словах, виразах, граматиці, які «ще треба вивчити» і, звісно ж, мати жагу до навчання. Михайло Михайлович привідкрив новачкам таємницю, на які 4 типи він ділить студентів: «Перші – це відмінники, у яких усе гаразд із навчанням, але вони не активні у масових позааудиторних заходах. Другі навпаки – активісти, а от навчання дається їм тяжко. Треті не здатні ні на одне, ні на друге, четверті ж молодці в обох сферах. Тому можете належати до першого чи другого типів, найкраще – до четвертого, але зовсім не бажано до третього».

Михайло Рошко розповів першокурсникам, якими повинні бути студенти

Студактив ФІФу

Також декан інформував, що цьогоріч потік іноземних філологів становить майже сотню – 98 чоловік. Чимало з них є представниками інших областей – Львівської, Хмельницької, Луганської, Рівненської, Івано-Франківської. Саме для них він розповів про специфіку Закарпатської області, зробив короткий екскурс в історію виникнення університету та їх факультету зокрема. Це й не дивно, адже цей рік для ФІФу особливий – він відзначатиме своє 50-річчя.

Ознайомити студентів не лише з навчальним процесом, а й з творчим життям факультету лектору допомогли Оксана Дацьо та старшокурсники-активісти. Заступник декана з виховної роботи закликала молодь брати участь у спортивних змаганнях, адже на факультеті немає кому й у футбол грати – дівчата тут значно переважають хлопців. Жартувала, що вже подумують увести до студентської спартакіади змагання з дефіле ☺ Про святкування Дня першокурсника, Дня факультету, обирання Міс ФІФ новачкам повідали старші колеги, висловивши сподівання, що серед них є чимало талантів.

Михайло Рошко розповів першокурсникам, якими повинні бути студенти

Євгенія Мартин

Така інформація одразу зацікавила першокурсницю Євгенію Мартин. Дівчина родом з Іршавщини, вступила на спеціальність «Англійська мова і література. Середня освіта», адже мріє стати вчителем іноземної мови. Окрім того, вона захоплюється вокалом, під час навчання у школі брала участь у її громадському житті, тож при можливості хоче продовжити активну діяльність і будучи студенткою. На навчання налаштована позитивно, єдине, за що хвилюється дівчина, – нові знайомства, але Євгенія впевнена, що група потоваришує.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.