Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У сфері математики і цифрових технологій побільшало на 79 фахівців

Понад третині цьогорічних магістрів факультету МЦТ УжНУ вручили дипломи з відзнакою

0 73

У сфері математики і цифрових технологій побільшало на 79 фахівців

Цьогоріч диплом магістра отримало 79 випускників факультету математики та цифрових технологій, 23 з них – з відзнакою. Фахівців побільшало з таких спеціальностей: Середня освіта ОП «Математика. Інформатика» – 19 випускників денної форми навчання (8 дипломів з відзнакою), 18 здобували освіту на заочній формі навчання (5 з відзнакою); 14 фахівців  – Прикладна математика ОП «Науки про дані та інтелектуальні рішення» (3 з відзнакою) та 28 – Системний аналіз ОП «Технології обробки даних» (7 з відзнакою).

Вручали дипломи в рідному підрозділі. Під час урочистостей випускники традиційно, вже востаннє в ролі студентів, долучилися до виконання студентського гімну й гімну України.

Відтепер новоспечені фахівці мають можливість проявити себе у викладацькій, науково-методичній, організаційно-керівній діяльності в системі освіти України. Крім того, можуть знайти себе у сферах ІТ-технологій, комунікацій та управління проєктами для вирішення проблем у різноманітних галузях.

Чимало випускників уже знають, чим прагнуть займатися в житті. Дехто встиг себе спробувати в певній діяльності. Це зауважив і декан факультету Микола Маляр: «Цей випуск унікальний тим, що більшість магістрів уже працює за першою спеціальністю. Зокрема це вчителі хімії, фізики та керівники в освітній сфері. Також багато цьогорічних випускників працюють в ІТ-сфері після закінчення економічних та інженерно-технічних спеціальностей, а також у галузях туризму, кібербезпеки, медицини, права – як у нашому університеті, так і в інших українських вишах».

Здобувачі освіти опановують під час навчання як базові знання, так і професійні навички за відповідними спеціальностями. Декан наголошує: «Серед ключових компетентностей, яких набувають студенти, можна виділити здатність генерувати нові ідеї й шукати нестандартні підходи до їх розв’язання. Молодь навчається розробляти проєкти й управляти ними, розв’язувати задачі дослідницького та інноваційного характеру в галузях математики, прикладної математики, системного аналізу. Магістранти активно напрацьовують навички критичного мислення».

У сфері математики і цифрових технологій побільшало на 79 фахівцівВітаємо випускників і бажаємо нових звершень на професійному шляху!

Тетяна Лесюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.