Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На біофаку УжНУ провели міжнародну конференцію «Ужгородські ентомологічні читання»

У форумі взяли участь взяли ентомологи з наукових та освітніх установ України, Угорщини, Швейцарії, Словаччини

0 184
Вже традиційно в останні вихідні першого осіннього місяця кафедра ентомології та збереження біорізноманіття біологічного факультету УжНУ організовує Міжнародну наукову конференцію «Ужгородські ентомологічні читання». Цьогоріч вже XIX форум провели 27-29 вересня.

На біофаку УжНУ провели міжнародну конференцію «Ужгородські ентомологічні читання»На біофаку УжНУ провели міжнародну конференцію «Ужгородські ентомологічні читання»Очну і заочну участь в науковому зібранні взяли ентомологи з України, Угорщини, Швейцарії, Словаччини, які представляли 22 наукові та освітні установи Ужгорода, Києва, Львова, Луцька, Івано-Франківська, Одеси, Чернівців, Рахова, Великого Березного, Будапешту, Толни, Дебрецену, Матрофюреда, Міхайловець, Бірменсдорфа, Берна. Загальна кількість учасників склала понад 50 чоловік.

На відкритті пленарного засідання, яке відбувалося на базі санаторію-профілакторію УжНУ «Скалка», науковців-ентомологів привітали деканеса біологічного факультету Я. Гасинець та голова Закарпатського відділення Українського ентомологічного товариства, завідувач кафедри ентомології та збереження біорізноманіття УжНУ В. Рошко. З вітальним словом також виступили голови Львівського та Волинського відділень Українського ентомологічного товариства кандидати біологічних наук В. Різун та О. Зінченко.

Під час пленарних та секційних засідань було заслухано понад 20 доповідей, під час яких були розглянуті питання фундаментальної і прикладної ентомології, фауністики та екології комах.

Після завершення секційних засідань, 28-го вересня, за сприяння адміністрації Ужанського національного природного парку та при фінансовій підтримці Ужгородського університету для учасників провели наукову екскурсію на територію Ужанського НПП з метою збору ентомологічного матеріалу.

На біофаку УжНУ провели міжнародну конференцію «Ужгородські ентомологічні читання»В останній день роботи конференції на спільному засіданні Закарпатського і Львівського відділень Українського ентомологічного товариства було прийнято резолюції «Ужгородських ентомологічних читань-2019», в якій окреслено плани щодо подальших ентомологічних досліджень в Карпатському регіоні.

За інформацією доц. біологічного факультету В. Мірутенка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.