Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На біологічному факультеті обирали декана та обговорили низку питань з керівництвом вишу

У підсумку відкритого голосування всі учасники зборів одностайно підтримали Ярославу Гасинець на посаду декана факультету і Федора Куртяка на посаду завідувача кафедри зоології

0 584
21 квітня відбулися загальні збори трудового колективу біологічного факультету Ужгородського університету під головуванням ректора, професора Володимира Смоланки. Розглядали питання виборів декана підрозділу та подання обґрунтованих висновків про професійні й особисті якості претендента на заміщення вакантної посади завідувача кафедри зоології і рекомендацію Вченій раді УжНУ до обрання за конкурсом.
Олександр Сливка, Володимир Смоланка, Ярослава Гасинець
Олександр Сливка, Володимир Смоланка, Ярослава Гасинець

Кандидатка на посаду декана біологічного факультету Ярослава Гасинець озвучила своє бачення стратегії розвитку факультету на наступні п’ять років за напрямами освітньої, наукової та міжнародної діяльності, управління і фінансів. Також окремо зупинилася на вдосконаленні матеріально-технічної бази факультету. Як поінформувала Ярослава Гасинець, у найближчій перспективі на факультеті планується:

Ярослава Гасинець
Ярослава Гасинець

1) доукомплектування однієї з перших в Україні бази для повного циклу геномних досліджень (придбання секвенатора – нанопори, який дозволить секвенувати невеликі розмірами геноми та закупити високошвидкісний комп’ютер для аналізу отриманих сиквенсів та збірки геномів);

2) закупівля потужного дослідницького мікроскопа з блоком цифрової візуалізації;

3) дальша модернізація та продовження технічного переоснащення навчальних аудиторій і наукових лабораторій, залучення до цього процесу міжнародних ґрантових коштів;

4) підготовка та оснащення приміщень для створення лабораторії виноробства та якості вина;

5) завершення облаштування навчально-наукового виноградника та реконструкція приміщень в урочищі Деренівка з метою використання їх у навчально-науковому процесі;

6) закупівля сучасного обладнання для польових досліджень.

Було заслухано виступи завідувачів кафедр, які висловили підтримку Ярославі Гасинець на посаду декана та Федору Куртяку на посаду завідувача кафедри зоології. У підсумку відкритого голосування всі учасники зборів одностайно підтримали обидві кандидатури.
На біологічному факультеті обирали декана та обговорили низку питань з керівництвом вишу

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Після голосування відбувся обмін думками між керівництвом університету – ректором Володимиром Смоланкою, куратором підрозділу проректором Олександром Сливкою – та колективом факультету. Володимир Іванович відзначив стрімкий розвиток навчально-науково-виробничого центру «Деренівка» та підтримав ідею створення на його базі лабораторії виноробства. Наголосив на важливості якнайскорішого запуску виробництва вина під брендом університету, що поширено в Європейському Союзі та практично не трапляється в Україні.

Олександр Сливка
Олександр Сливка

Керівництво університету підтримало ідею придбання мікроскопа дослідного рівня для наукової роботи на факультеті, оскільки в останні роки спостерігається суттєве збільшення публікацій цього підрозділу УжНУ у виданнях, які входять до наукометричних баз, і є потреба у підсиленні матеріально-технічної бази.

Діалог стосувався також уніфікації термінів бакалавратури на денній і заочній формі навчання факультету, у результаті чого було вирішено звернутися з цього питання до Міністерства освіти і науки України.

Обговорили також стан підготовки до майбутньої акредитації усіх напрямків підготовки факультету. Окремо продискутували перспективи вступної кампанії та профорієнтаційної діяльності факультету.

Керівництво університету високо оцінило роботу біологічного факультету як у педагогічному, так і у науково-дослідницькому напрямах. Своєю чергою, колектив висловив вдячність керівництву за всебічну підтримку розвитку факультету, зокрема й зміцнення матеріально-технічної бази.

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.