Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На біологічному факультеті розширюють спектр неформальних заходів освіти

Опанування методів сучасних лабораторних досліджень є надзвичайно важливим чинником для підготовки конкурентноспроможного випускника

0 200
Протягом весняного семестру на біологічному факультеті в рамках навчально-тренінгової діяльності ННЦ «Мікробіології та біотехнології» відбувалися майстер-класи й воркшопи з сучасних методів лабораторних досліджень. Директорка ННЦ «Мікробіології та біотехнології» (гарант освітньої програми 091 «Біологія» другого магістерського рівня) проф. Марина Кривцова відзначає, що значна частка випускників, що здобувають освіту за спеціальністю 091 «Біологія та біохімія» працевлаштовуються в лабораторіях різного профілю, тому опанування методів сучасних лабораторних досліджень є надзвичайно важливим для підготовки конкурентноспроможного випускника.

На біологічному факультеті розширюють спектр неформальних заходів освіти– Наразі ми запровадили серію майстер-класів із сучасних методологій імуноферментного аналізу, бактеріологічних, цитологічних та інших лабораторно-діагностичних досліджень у співпраці із профільними лабораторіями та клініками міста. Воркшопи є професійно орієнтованими, їх цільовою аудиторією є студенти, аспіранти, фахівці лабораторної діагностики, долучаються й абітурієнти, – розповідає пані Марина.

Стартували з надсучасної проблематики «Методи вивчення чутливості мікроорганізмів до антибіотиків. Імплементація Європейських експертних правил». Спільно з представниками клініки «Vero Med» провели серію тренінгів із цитологічних та бактеріологічних методів при діагностиці урогенітальних інфекцій. Також варто відзначити практичне заняття на базі лабораторії «Астра-Діа».

У ході майстер-класу реалізують не тільки освітній, а й науковий сегмент. Кожен захід є маленьким експериментом.

Цього року значною мірою розширили спектр договорів із лабораторіями, клініками, науково-практичними установами, бізнес-підприємствами біологічного профілю. Відтак практичні заняття на базі цих установ дадуть змогу значно розширити професійні навички здобувачів.

Різні види неформального та елементи дуального навчання є обов’язковим компонентом якісної освіти.

За інформацією проф. Марини Кривцової
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.