Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Бакалаврам філологічного факультету урочисто вручили дипломи

0 637
12 липня у Великій залі ректорату Ужгородського національного університету відбулася церемонія вручення дипломів випускникам бакалаврату філологічного факультету.
Агнеса-Богдана Русин та Максим Галашко
Агнеса-Богдана Русин та Максим Галашко

Ведучими заходу стали студентка українського відділення Агнеса-Богдана Русин та студент кафедри журналістики Максим Галашко. Після початкової промови вони запросили випускників на сцену й розпочали урочистості. Пролунав Державний Гімн України.

Юрій Бідзіля
Юрій Бідзіля

Першим з вітальним словом до бакалаврів звернувся декан філологічного факультету Юрій Бідзіля: «Вручення дипломів нашим студентам відбувається у гарне релігійне свято – Петра і Павла – апостолів і послідовників Ісуса Христа. З іншого боку, саме відбувається саміт НАТО у Вільнюсі, де Україна дістала значні преференції. Фактично нам дозволили вступити до цієї організації так, як це зробили Швеція та Фінляндія. Я думаю, і цим має запам’ятатися вам випуск. Ви отримали диплом у той день, коли відбуваються такі великі події для нашої держави». Юрій Михайлович побажав, щоб у житті випускників усе склалося так, як вони планують, а також подякував батькам бакалаврів за те, що всі ці роки були надійним тилом для своїх дітей. Відтак декан нагородив грамотами випускників, що брали активну участь у громадському житті факультету.

Наступною на сцену запросили заступницю декана з навчальної роботи Галину Шкурко, яка зачитала наказ про вручення дипломів з відзнакою. Вручав документи про здобуття вищої освіти найкращим випускникам Юрій Бідзіля.

Олеся Барчан
Олеся Барчан

Слово від імені академнаставників надали Олесі Барчан, доцентці кафедри журналістики, яка є академмамою випускників-медійників. «Сьогодні ви подолали дуже важливий бар’єр у своєму професійному зростанні. Хтось отримає диплом і вирушить у практичне професійне життя, хтось продовжить навчання у магістратурі, але цей день для вас точно буде особливим. Я дуже хочу, щоб ви пишалися собою. Ви подолали всі труднощі: пандемію, дистанційне навчання, більше 500 днів війни… Ви це зробили і будете робити далі», – зауважила пані Олеся. Також вона побажала, щоб у пам’яті бакалаврів залишилася тільки хороша згадка про університет і навчання та щоб випускники дружили ще багато років.

Надалі перейшли до офіційної частини заходу, а саме – вручення дипломів. Документи про здобуття вищої освіти бакалаврам вручали завідувачі кафедр факультету: Наталія Венжинович та Оксана Кузьма – випускникам українського відділення, Наталія Петріца та Наталія Бедзір – словакістам, богемістам та поліністам, а Євген Соломін – бакалаврам-медійникам.

Завершивши урочисте вручення, на сцену запросили студентку українського відділення Христину Ігнат, яка виконала пісню Кузьми Скрябіна «Старі фотографії». Під час виступу на екрані прокручували світлини зі студентського життя випускників.

Насамкінець з вітальним словом від імені усіх бакалаврів виступили представники різних відділень – Вероніка Скоблей, Артур Логойда та Анна Роля. Передусім вони висловили вдячність Збройним силам України за можливість закінчити навчання. Також дякували декану, викладачам, академнаставникам, батькам та одногрупникам за проведені разом роки.

Після урочистостей випускники особисто виказували подяку кожному, хто зробив важливий внесок у їхнє студентське життя та освіту, а також фотографувалися на згадку.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.