Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Що і як на біологічному факультеті та факультеті іноземної філології

0 168
Навчання у науково-дослідних лабораторіях, відвідини різних куточків Закарпаття, подорожі світом і стажування за кордоном — це можливості, що доступні для студентства біологічного факультету та факультету іноземної філології. Докладніше про навчальний процес Медіацентру розповіли представниці цих підрозділів УжНУ Андріана Реган та Оксана Гевді.

Що і як на біологічному факультеті та факультеті іноземної філологіїАндріана Реган, голова студради біологічного факультету, ІІІ курс:

«Біологічний факультет УжНУ – це про майбутнє. Ми опановуємо науки, які нині дуже прогресують і є щабелями, на яких тримається сучасне суспільство.

Щодня ми навчаємося чогось важливого і потрібного у сучасному житті, професії та науці. Ми вивчаємо дисципліни, які готують нас стати кваліфікованими фахівцями, адже спектр працевлаштування для біологів є надзвичайно широким.

У нас, упевнена, найкращі викладачі — це люди, які віддаються своїй справі на 101%. Вони готують щоразу надцікаві лекції, наводять яскраві приклади й уточнення. Більшість матеріалу подають із використанням інтерактивних методів і мультимедіа, зокрема готують презентації. Це дає змогу легше опанувати матеріал. У нас є змога проводити лабораторні дослідження у сучасно обладнаних лабораторіях, матеріально-технічна база факультету є доступною. Для кращого засвоєння багатьох предметів нам влаштовують екскурсії: до прикладу, з ботаніки — в ботанічних садах, а із зоології — в зоологічному музеї. Також цікавою є навчально-польова практика студентів-біологів, де набуті теоретичні знання закріплюємо практично.

Якби абітурієнти запитали мене, чому варто вступити саме на біологічний, я б передусім розповіла про наше цікаве студентське життя. Навчаючись на біологічному факультеті, ти зможеш пройти практику на біобазі в Колочаві, де пізнаєш природу повністю із всіх спектрів біологічної науки. Велика кількість червонокнижних видів, екскурсія до озера Синевир, підйом на Стримбу та Красну — це, без сумніву, прекрасні моменти, які запам’ятаються назавжди.

Також у студентів нашого факультету є так званий «БіоБоґрач», який проводимо на честь Дня біолога. У цей день усі курси разом із викладачами варять традиційну закарпатську страву, проводять конкурси, виступає команда КВН нашого факультету. Крім того, наші студенти влаштовують екопікніки, спрямовані на збереження довкілля. Цього року ми влаштовували прибирання ботанічного саду в мікрорайоні «Шахта».

Попри велику кількість студентських заходів, наші студенти також встигають брати участь у різних програмах обміну: Erasmus+, Lens towards the future тощо. Також студентів-біологів запрошують у Дармштадтський університет на Міжнародний літній університет 2023 на тему «Перехід до економіки чистої зеленої енергії». Наші студенти беруть участь у стартапах і міжнародних воркшопах, організаціях конференцій тощо.

Здобувши диплом, можна продовжити навчання в аспірантурі, щоб стати викладачем, працювати у педагогічній сфері вчителем, науково-дослідних та медичних установах, санепідемстанціях, установах природно-заповідного фонду та багато іншого».

На бакалавраті біологічного факультету можна здобути кваліфікації «Бакалавр середньої освіти (Біологія та здоров’я людини). Вчитель біології та здоров’я людини», «Бакалавр біології» та «Бакалавр із садівництва та виноградарства».

Що і як на біологічному факультеті та факультеті іноземної філологіїОксана Гевді, голова профкому студентів факультету іноземної філології, IV курс:

«Мій ранок починається з чашечки ароматної кави й порції свіжих знань, які не хочеться пропустити. За ними натхненно піднімаєшся на пʼятий поверх УжНУ, де й розміщується факультет іноземної філології, чи ФІФ, як ми його лагідно називаємо.

Обмінючись думками з іншими студентами, навіть не помічаєш, як в одній розмові гармонійно переплітаються безліч слів з різних куточків Земної кулі. І зміст наших розмов полягає не в пустих балачках! Готовність відкривати нові культури, поринати у світ нескінченних можливостей і є головним мотиватором спраги до розумової праці. З кожною мовою ти ніби стаєш іншою людиною, а факультет іноземної філології дає можливість стати на крок ближче до своїх цілей і мрій.

На парах точно не засумуєш, адже викладачі англійської, німецької, французької та румунської використовують сучасні методи навчання: безліч обговорень, проєктів, роботи в парах… Прочитавши новини сьогодні, знайте, що завтра обговорюватимете особливості їх перекладу, аби йти в ногу з сьогоденням. Саме на нашому факультеті ви зможете стати чудовим філологом і перекладачем.

Під час навчання особливу любов відчуваєш до літератури. Книги поглинають тебе й наповнюють новими ідеями, розумінням життєвих проблем і просто насолодою. Інколи губишся між рядками, забуваючи про реальність і поринаючи в інші світи. Історії минулого часто стають компасом сьогодення! Ну і особлива приємність — мати змогу читати книги мовою оригіналу, бо ж навіть найкращий переклад далеко не завжди скаже так само багато, як твір з-під пера автора. Нерідко викладачі розповідають про свій предмет так натхненно й захопливо, що лекції завершуються оплесками.

Факультет гарантує семестрові навчання за кордоном, міжнародні конференції, участь у програмах Erasmus+, подорожі та незабутні враження! Перевірено на власному досвіді! Я брала участь у тижневих наукових конференціях у Відні та Братиславі, а також у програмі студентських обмінів Erasmus+ у Тульчі (Румунія). Ваш закордонний паспорт однозначно матиме не один штамп про перетин кордону, якщо ви будете активним студентом.

Головне, що здобувають наші випускники, окрім ґрунтовних знань, — це можливість знайти роботу навіть з першого курсу навчання. Студенти легко працевлаштовуються в приватні школи, українські та іноземні компанії, стають перекладачами, запитаними копірайтерами, адже знання мов відчиняє двері до перспектив».

Факультет іноземної філології готує фахівців бакалаврату за спеціальностями «Англійська мова та література», «Французька мова та література», «Німецька мова та література», «Румунська мова та література».
Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.