Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті математики та цифрових технологій дистанційно провели Всеукраїнську олімпіаду з математики

Команду Закарпаття представляли учні Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської облради, гімназії-інтернату м. Хуста, класичної та лінгвістичної гімназій Ужгорода та Ужгородської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням англійської мови

0 676
Дев’ятеро закарпатських школярів узяли участь у Всеукраїнській олімпіаді з математики, що відбулася 20–21 липня на базі факультету математики та цифрових технологій УжНУ.

На факультеті математики та цифрових технологій дистанційно провели Всеукраїнську олімпіаду з математики«Цьогоріч Всеукраїнські олімпіади на міністерському рівні скасували через карантинні обмеження, – пояснює член журі Ігор Сігетій. – Голова журі Богдан Рубльов ініціював проведення IV етапу Всеукраїнської олімпіади дистанційно й скористався підтримкою переважної частини членів журі. Усе – заради діток, які готувалися до цього цілий рік. А також для тих, хто поклав багато зусиль, щоб ці діти пішли на олімпіаду й показали свої здобутки».

Так протягом двох днів дистанційно провели IV всеукраїнський етап олімпіади для учнів 8–11 класів. А також втретє провели олімпіаду для закарпатських школярів 5–7 класів.

Декан факультету математики та цифрових технологій Михайло Повідайчик каже: «На базі факультету всеукраїнський етап олімпіади ми приймаємо вперше. У зв’язку з карантином школярів із областей не збирають разом – кожна область збирає своїх учасників і проводить олімпіаду на місці. На Закарпатті їх прийняли в УжНУ. Зі свого боку ми гарантували школярам безпечні умови: провели температурний скринінг, дали можливість продезінфікувати руки, а самі завдання вони виконували з дотриманням дистанції та в масках».

Член журі, Заслужений вчитель України, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Ігор Сігетій та Олесь Голембовський
Член журі, заслужений учитель України, кандидат педагогічних наук,  старший викладач кафедри природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Ігор Сігетій та Олесь Голембовський

Команду Закарпаття представляли учні Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради, гімназії-інтернату м. Хуста, ужгородських класичної та лінгвістичної гімназій і Ужгородської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням англійської мови.

Серед журі олімпіади на Закарпатті – старший викладач кафедри природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Ігор Сігетій та призер Міжнародної математичної олімпіади (2019 р.), студент спеціальності «Прикладна математики» КНУ ім. Т. Шевченка Олесь Голембовський.

Сподіваємося, цього року наша збірна також виступить успішно, а найкращі учні підсилять збірну України на міжнародному рівні.

За результатами можна стежити тут.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.