Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті математики та цифрових технологій відкрили оновлений комп’ютерний кабінет

Комп’ютеризований простір для роботи і спілкування буде доступний не тільки для студентів ФМЦТ, а й для всіх охочих

0 5 669

На факультеті математики та цифрових технологій відкрили оновлений комп’ютерний кабінет

27 червня на факультеті математики та цифрових технологій УжНУ урочисто відкрили кабінет, повністю обладнаний сучасною комп’ютерною технікою та швидкісним інтернетом. У заході, крім представників ФМЦТ, зокрема й проректора Ігоря Короля, взяв участь також ректор вишу Володимир Смоланка.

Декан факультету Микола Маляр  розповів, що оновили приміщення за університетські кошти, а також отримали допомогу від «Мукачево Transoftgroup». У ремонтних роботах брали участь і самі студенти, які з великим завзяттям допомогли поміняти підлогу й збирати меблі. Наразі кабінет став місцем проведення студентської практики. Та, як зауважив пан Маляр, аудиторія відкрита не тільки для студентів факультету математики та ЦТ, а й для всіх охочих. Молодь з будь-якого факультету може приходити сюди на перерві чи після пар попрацювати за комп’ютером, поспілкуватися.

Ректор Володимир Смоланка поділився, що в планах відкрити ще кілька таких комп’ютеризованих просторів для студентів, щоб вони могли приходити з різних факультетів: «Я вважаю, що це дуже важливо. Адже всі, хто навчається в УжНУ, є студентами одного університету, тому потрібно спілкуватися, разом навчатися та працювати».

Ідея спільного проведення часу студентів прийшла, коли Володимир Іванович відвідав бібліотеку Литовської академії. Він звернув увагу, що вона дуже модерна, туди радо приходять студенти і навчаються, готують домашні завдання разом. А в нас «кожен по своїх кімнатах». Тому ректор вирішив поширювати подібне й у нашому виші, зауваживши, що краще давати студентам більше колективних завдань, ніж самостійних.

Продовжили захід студенти-старшокурсники. Марина Микоряк підготувала цікаву презентацію про створення бізнес-додатку на ANDROID у середовищі розробки Kotlin. Голова студентської ради Станіслав Скорондяк розповів про студентське життя підрозділу, наповнене різноманітними веселими моментами.

Також молоді люди розповіли, як робили ремонт у щойно відкритій аудиторії, та висловили радість від того, що на факультеті з’явилася класна робоча зона для студентів.

Юлія Філіп та Софія Батечко,
студентки відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.