Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вікторини, квести, дискусії, тести – стартував другий тиждень Літнього університету

Школярі ознайомилися з особливостями ФМЕФ і ФСН та прогулялися Ботанічним садом УжНУ

0 99
Другий тиждень Літнього університету його учасники розпочали зі знайомства з факультетом міжнародних економічних відносин. Декан підрозділу Микола Палінчак та його заступник з навчально-виховної роботи Кірілл Нечипорук розповіли юнацтву про факультет, кафедри, спеціальності та перспективи працевлаштування.

Після презентації підрозділу пан Кіріл спілкувався з учнями про відносини між країнами, а відтак заохотив зіграти у вікторину «Що це за країна?». Завершилося знайомство з ФМЕВ цікавою розмовою на тему «Соціальні мережі та політика», під час якої йшлося про політику конфіденційності в популярних соціальних мережах.

Відтак учні попрямували на факультет суспільних наук, де декан Юрій Остапець і його заступник з виховної роботи Володимир Гиря ознайомили відвідувачів зі своїм підрозділом та спеціальностями, які тут можна здобути.

Голова студентської ради Віктор Пилипчук розповів про цікавинки факультету і влаштував школярам квест. Відсканувавши QR-код, учні повинні були відгадувати спеціальності, про які їм мають розповідати. Також Віктор провів екскурсію факультетом. Інші студенти розповідали гостям про особливості спеціальностей, на яких вони навчаються.

До розмови з майбутніми абітурієнтами долучився й завідувач кафедри соціології та соціальної роботи професор Федір Шандор, який від початку повномасштабного вторгнення захищає нашу країну на фронті, а нині перебуває вдома у відпустці. Він докладно розповів про очолювану ним кафедру і запропонував учням взяти участь у дискусії «Суспільство в Україні. Що хочеться молоді?» Розмова юнацтву сподобалася. Ба більше – найактивніші учасники  отримали подарунки від Федора Федоровича – тематичні футболки й наукову літературу.

Після дискусії професор відповідав на запитання майбутніх абітурієнтів, допомагав порадами, як знайти себе у житті.

Відтак доцент кафедри психології Костянтин Борщ та другокурсниця цього ж підрозділу Аліна Пилип провели для гостей розважально-психологічні тести – Люшера (показує психологічний стан і рівень стресу людини) і Томаса-Кілмана (пояснює поведінку людини під час конфлікту).

Після виконання тестів лектори роз’яснили дітям результати й пояснили їхні значення. Школярам атракція сподобалася, адже дізналися багато цікаво про власну поведінку й самоідентифікацію.

Після обіду на гостей чекала екскурсія до Ботанічного саду УжНУ. Спочатку їх ознайомили з його історією, відтак гід розповіла про тутешні рослини та їх особливості. Після цього школярі мали змогу прогулятися територією саду та зробити фото на згадку.

Марія Пасічник, Наталія Папп,
студентки відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.