Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті міжнародних економічних відносин відкрили кабінет українсько-польської дружби

Польське підприємство «Брокельманн» надасть дві стипендії для студентів ФМЕВ УжНУ для ознайомчої практики на сучасному підприємстві з матеріальною винагородою та повним забезпеченням у Польщі

0 325

На факультеті міжнародних економічних відносин відкрили кабінет українсько-польської дружби

Чимало науковців УжНУ вивчають питання українсько-польських взаємодій. Зауважимо, що з 2017 року на факультеті міжнародних економічних відносин у студентів є можливість опанувати й польську мову. Логічним продовженням добрих стосунків між університетом та дружною державою стало відкриття кабінету українсько-польської дружби, а в перспективі й Центру польської культури.

На факультеті міжнародних економічних відносин відкрили кабінет українсько-польської дружбиДекан факультету Микола Палінчак висловив подяку спонсорам – голові правління підприємства «Брокельманн» (Польща) Вітольду Ґжещуку та голові Середнянської територіальної громади Руслану Чорнаку за допомогу в облаштуванні кабінету. Подяки від імені ректора УжНУ Володимира Смоланки їм вручила проректорка Мирослава Лендьел.

Пані Мирослава зауважила: «Цей захід – перший у рамках Міжнародного форуму «Україна в Карпатському регіоні». І ми дуже втішені, що він починається саме в нашому університеті. Польща – країна, яка підтримує Україну в її амбітних проєктах. Я впевнена, що така співпраця нас розвиває й наближає до реалізації стратегічної мети. Для освітян важливо вчити мову, культуру, традиції сусідніх держав. І відкриття Центру польської культури та кабінету українсько-польської дружби сприятиме у підготовці фахівців із міжнародних економічних відносин».

Консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Томаш Коваль висловив сподівання, що співпраця між країнами триватиме, і запевнив у сприянні розвитку польсько-української дружби на рівні влади. Також пан Томаш зазначив: «Коли Польща ще не вступила до Євросоюзу, а лише почала втілювати транскордонні проєкти, це сприяло пізнаванню нових культур, ментальностей і це допомагає робити кроки в окресленому напрямку».

На факультеті міжнародних економічних відносин відкрили кабінет українсько-польської дружбиГолова Закарпатської обласної ради Олексій Петров розповів, що область працює над добросусідськими стосунками з сусідніми державами та втілює транскордонні проєкти. Тож відкриття такого кабінету підсилює ці зв’язки.

Насамкінець Вітольд Ґжещук вручив лист від міністра освіти і науки Польщі Пшемислава Чарнека на ім’я ректора Ужгородського національного університету Володимира Смоланки.

Також пан Вітольд оголосив про те, що фірма «Брокельманн» надасть дві стипендії для студентів факультету міжнародних економічних відносин УжНУ у формі ознайомчої практики на сучасному підприємстві, матеріальної винагороди й повного забезпечення у Польщі.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.