Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті туризму та МК УжНУ презентують студентський туристичний клуб «Едельвейс»

Для молоді заплановані практичні заняття, зокрема щодо орієнтації на місцевості, походи популярними гірськими маршрутами Ужгородського району – долучайтеся

0 457

На факультеті туризму та МК УжНУ презентують студентський туристичний клуб «Едельвейс»

Як організувати тривалі подорожі та яке спорядження обрати, для чого люди з наплічниками йдуть у гори, долають труднощі, спочатку підіймаються, а тоді спускаються, долаючи десятки кілометрів, днями ночують у наметах? На ці та інші питання студенти факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ шукатимуть відповідь разом із досвідченим фахівцем, гірським провідником, альпіністом, фотографом Михайлом Дороговичем.

Студентський туристичний клуб УжНУ «Едельвейс», як повідомляє його керівник Михайло Дорогович, працюватиме на базі факультету туризму та міжнародних комунікацій. Його робота розпочалася з презентації для студентів І та ІІ курсу 25 березня 2021 року. У квітні ж заплановано розробку пропозицій з його діяльності разом із зацікавленими студентами. Окремі зустрічі відбудуться онлайн, зокрема на теми:

  • Типи пішохідних маршрутів у Карпатах
  • Організація та планування гірських походів у Карпатах
  • Як розраховувати фізичне навантаження, харчування під час походів
  • Як підібрати одяг та спорядження для походу

Все це особливо актуально перед початком літнього туристичного сезону. Також заплановані практичні заняття, зокрема щодо орієнтації на місцевості, будуть організовані походи популярними гірськими маршрутами Ужгородського району.

За словами деканеси факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ, доцентки Наталії Габчак, ідея клубу не нова, але саме в цей період, коли живемо в умовах дистаційного навчання, як ніколи, є потреба у створенні нових комунікаційних просторів для наших студентів, де вони зможуть разом із фахівцями факультету практчино планувати, організовувати та вивчати процеси в тургалузі. Власне, для цього й створено студентський туристичний клуб «Едельвейс». Його головні завдання – формувати у студентів професійну самостійність та компетенцію, виробляти чітку позицію та повагу до природи, культури, створювати умови для практичної взаємодії у команді, що сприятиме соціальним комунікцаіям.

Довідково
Керівник туристичного клубу – Михайло Іванович Дорогович – ст. викл. кафедри туризму, професійний альпініст, який подорожує і піднімається на найвищі світові вершини наодинці. Солотурист пройшов Карпати, Крим, Кавказ, Альпи, Алтай, Камчатку, Памір, Тянь-Шань, наражався на серйозні небезпеки, бував у найбільш відлюдькуватих місцях планети, бачив неймовірну красу і фіксував її на фото.
Сподіваємося, що до студентів туристичного факультету долучаться й інші ентузіасти пішохідного туризму, всі охочі побачити красу не тільки мальовничих Карпат, а й інших чудових ландшафтів Землі.
Хто бажає подорожувати, прохання заповнити анкету ЗА ПОСИЛАННЯМ і зв’язатися з керівником туристичного клубу «Едельвейс» Михайлом Дороговичем.
За інформацією експерта з туризму,
ст. викл. кафедри ТІГР УжНУ Олександра Коваля
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.