Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті МЕВ викладачам і студентам влаштували майстер-клас з дипломатії

Гостьові лектори – члени персоналу Генконсульства Угорщини в Ужгороді пан Ласло Куті та пані Александра Чізмадіа – є висококваліфікованими фахівцями й мають значний практичний досвід

0 29

На факультеті МЕВ викладачам і студентам влаштували майстер-клас з дипломатії

Днями на факультеті міжнародних економічних відносин відбувся цикл гостьових відкритих лекцій з сучасної дипломатії. Запрошеними спікерами були дипломати Генконсульства Угорщини в Ужгороді – консул пан Ласло Куті та консул-аташе із зовнішньоекономічних зв’язків пані Александра Чізмадіа. Обидва члени персоналу дипломатичної місії є висококваліфікованими фахівцями й мають значний практичний досвід, зокрема кількаразові довготермінові відрядження до низки країн.

У вступному слові завідувач кафедри міжнародної політки УжНУ Ален Панов зокрема зазначив, що формат комунікації з дипломатами-практиками є важливим у процесі підготовки майбутніх фахівців-міжнародників, саме тому кафедра організовує такі заходи систематично. Важливо додати, що слухачами лекцій були не лише студенти факультету МЕВ, а й майбутні журналісти-міжнародники.

У межах зустрічі гості прочитали дві лекції – про сучасну економічну дипломатію Угорщини та стосовно протоколу в дипломатії. Студентів і викладачів ознайомили з основними цілями й тенденціями економічної дипломатії сусідньої держави, структурою органів, що виступають реалізаторами зовнішньоекономічного курсу, тонкощами дипломатичного протоколу, порядком організації офіційних заходів, етикетом дипломатичних агентів.

Особливістю заходу стала його полілінгвальність – лекції відбувалися з одночасним використанням англійської, угорської, української мови, що яскраво продемонструвало важливість володіння мовами для успішної реалізації зовнішньої політики держави.

На факультеті МЕВ викладачам і студентам влаштували майстер-клас з дипломатії

Подія була організована спільними зусиллям Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, Закарпатського осередку Спілки дипломатів України та кафедри міжнародної політки.

За інформацією кафедри міжнародної політики УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.