Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбулися вибори голови Студентської ради університету

0 217
20 березня, о 8.00, в Ужгородському національному університеті відкрилися виборчі дільниці, на яких молодь віддасть свої голоси за нового голову Студентської ради вишу. Для зручності їх створено 6: у двох навчально-лабораторних корпусах УжНУ на Бамі (вул. Університетська, 14 та вул. Університетська, 14а), на факультеті історії та міжнародних відносин (пл. Народна, 3), у «зеленому» корпусі (вул. Заньковецької, 89), у природничо-гуманітарному коледжі (вул. Українська, 19) та на фізичному факультеті (вул.Волошина, 54).

В УжНУ відбулися вибори голови Студентської ради університетуЯк віддати свій голос за обраного кандидата, розповідає член ЦВК Ілля Швед: «Студент має прийти на дільницю, де розміщена виборча комісія його факультету. При собі має бути документ, що посвідчує особу (студентський квиток, паспорт або водійське посвідчення). Тоді член відповідної ФВК заповнює бюлетень, відриває контрольний лист і віддає бюлетень студенту. Студент має пройти до кабінки й поставити позначку у відповідному квадратику біля імені кандидата, якого обирає. І наприкінці — вкинути бюлетень в урну. Покидати виборчу дільницю з бюлетенем суворо заборонено!».

У разі повітряної тривоги, члени ФВК діятимуть згідно з протоколом. Урни з бюлетенями буде опечатано й переміщено у спеціально відведене приміщення, яке також опечатується. Члени ФВК мають підписати спеціальний акт і разом із виборцями пройти до бомбосховища.

В УжНУ відбулися вибори голови Студентської ради університетуНа 13:00 – голосування у розпалі. Студенти активно долучаються до обрання свого кандидата. На перервах на дільницях утворюються черги, що свідчить про зацікавлення молоді у виборах.

«Я ознайомився з програмою дій обох кандидатів на посаду голови Студради університету. Обирав, зважаючи на те, чию програму найбільш реально втілити за той термін, на який обирається кандидат. Також зважав на риси характеру, які потрібні лідеру, щоб ефективно управляти Студентською радою», – каже Василь Лазарчик, студент факультету історії та міжнародних відносин УжНУ.

Студентка факультету історії та міжнародних відносин Анна Мельник зауважує: «Очікую від нового голови Студради цікавих заходів для студентів та організацію студентського простору. Дуже хочу, щоб була добре налагоджена співпраця між головою ради та молоддю. Сподіваюся, переможець буде чесною й відкритою людиною, що працюватиме на благо нашої студентської спільноти».

Голосування тривало до 17-ї години.

21 березня Центральна виборча комісія завершила ознайомлення з протоколами та підрахувала голоси. За результатами волевиявлення молоді:

  • за кандидата Ердевдія Марка Леонтіновича проголосувало 1366 студентів;
  • за кандидата Пилипчика Віктора Вікторовича проголосував 981 студент.

Більше інформації невдовзі на офіційному сайті УжНУ.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.