Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На ФМЕВ відкрили кабінет українсько-словацької дружби

Реконструкція авдиторії стала можливою завдяки спільному українсько-словацькому проєкту за підтримки Консульства Словацької Республіки

0 235

На ФМЕВ відкрили кабінет українсько-словацької дружби

10 березня на факультеті міжнародних економічних відносин УжНУ відбулося урочисте відкриття кабінету українсько-словацької дружби. На події були присутні Консул Словацької Республіки  в м. Ужгороді Роман Жатко, ректор Ужгородського університету Володимир Смоланка, декан ФМЕВ Микола Палінчак, які й перерізали червону стрічку.
Микола Палінчак
Микола Палінчак

«Сьогодні на факультеті міжнародних економічних відносин велике свято. Ми відкриваємо кабінет українсько-словацької дружби. Його реконструкція стала можлива завдяки спільному українсько-словацькому проєкту, який ми подали разом із Консульством Словацької Республіки в м. Ужгороді. Завдяки цьому проєкту ми маємо сучасну інтерактивну дошку, створили відкриту бібліотеку на території факультету – все це до послуг студентів. У цій авдиторії відбуватимуться лекції, конференції, ділові ігри», – радіє відкриттю декан факультету Микола Палінчак.

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Ректор університету Володимир Смоланка зауважив, що йому завжди приємно приходити на факультет міжнародних економічних відносин, адже відвідини супроводжуються позитивними емоціями. «Сьогодні також чергова позитивна емоція – відкриття кабінету українсько-словацької дружби. Ми завжди думаємо про поліпшення матеріальної бази підрозділу, вкладаємо кошти. Кабінет не тільки покращує умови для освітнього процесу, а й має більш важливе значення. Заходячи в цю авдиторію, ми завжди згадуємо про нашого прекрасного друга – Словаччину, яка в час російської агресії чітко стала на проукраїнську позицію. Ми знаємо, скільки словацький народ та словацький уряд зокрема допомагають Україні в цей важкий період, і дуже це цінуємо», – зауважив ректор. Також він висловив подяку Консульству Словацької Республіки та колективу факультету і побажав, щоб ця авдиторія сприяла якісному навчанню молоді.

Роман Жатко
Роман Жатко

Консул Словацької Республіки в м. Ужгороді Роман Жатко звернувся до присутніх словацькою мовою: «Передусім хочу подякувати пану декану й панові ректору за те, що допомогли організувати реконструкцію цієї авдиторії. Ми тісно співпрацюємо з вашим університетом, зокрема з факультетом міжнародних економічних відносин, та раді були допомогти вам з  реконструкцією приміщення, яке буде допомагати факультету. Це не останній наш проєкт. Маємо мету інвестувати туди, де це буде приносити результати».

Високий гість побажав студентам успішного навчання й зауважив, що головне – аби в Україні закінчилася війна й молодь могла вчитися без зайвих тривог.

Анастасія ЛАБИК,
Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.