Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультет МЕВ завітав його випускник – заступник посла України в Македонії

У планах Ростислава Палагусинця – сприяти тому, аби українські студенти мали більше можливостей для стажування у посольстві

0 400
На факультет МЕВ завітав його випускник – заступник посла України в Македонії
Микола Палінчак та Ростислав Палагусинець
5 червня декан факультету міжнародних економічних відносин УжНУ Микола Палінчак зустрівся із заступником Надзвичайного і Повноважного посла України в Республіці Македонія. Ростислав Палагусинець – колишній студент підрозділу – завітав провідати рідний виш та дізнатися, чим сьогодні живе його факультет.

Із Миколою Михайловичем гість поговорив про досвід роботи після закінчення університету. Так, до того, як дістав роботу в посольстві, працював у Верховній Раді України. Пан Ростислав поділився спогадами про цей період у професійній сфері. Додав, що після переїзду до Македонії вдалося доволі швидко опанувати державну мову.

На своїй посаді випускник факультету міжнародних економічних відносин займається вирішенням різних дипломатичних питань. Зокрема, працює над проектами обміну культурним досвідом. До прикладу, минулої зими реалізував поїздку до Македонії делегації, у складі якої опинилися професор УжНУ Федір Шандор, бізнесмен, гуморист і випускник філологічного факультету Павло Чучка та учасники музичного гурту «Рура».

Опікується пан Ростислав і питаннями, пов’язаними з молоддю. Зауважує, що наразі ситуація потребує докладання зусиль. У планах заступника – сприяти тому, аби українські студенти мали більше можливостей для стажування у посольстві. Зокрема, допомогти налагодженню дружніх зв’язків із факультетом міжнародних економічних відносин УжНУ.

Своєю чергою, Микола Михайлович розповів про навчання студентів на факультеті, співпрацю із закордонними вишами, можливості практики та працевлаштування випускників. Зокрема, уже влітку буде відкрито спеціалізований кабінет з польської мови. Також планують ввести як третю іноземну угорську для вивчення майбутніми фахівцями.

Співрозмовники обговорили й різні актуальні питання дипломатичної сфери, пов’язані із Закарпаттям і Україною загалом. Теплу зустріч завершили спільними світлинами.

Антоніна Чундак,
фото Корнелії Павлишин
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.