Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Під час науково-практичної конференції на ФСН обговорили взаємини України з ЄС

Про двосторонні відносини говорили в контексті загострення гібридної війни, конфлікту політик пам’яті та забезпечення прав національних меншин

0 217

Під час науково-практичної конференції на ФСН обговорили взаємини України з ЄС

Минулого тижня на факультеті суспільних наук УжНУ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Україна – ЄС: двосторонні відносини у контексті загострення гібридної війни, конфлікту політик пам’яті та забезпечення прав національних меншин».
Під час науково-практичної конференції на ФСН обговорили взаємини України з ЄС
Юрій Остапець

Відкрив захід декан Юрій Остапець, який привітав молодих науковців та представив аудиторії гостей і учасників наукового форуму: «Під час конференції ми спробуємо знайти відповіді на вкрай важливі й складні питання, на які вже тривалий час не можуть дати відповіді наші державні мужі. Це не означає, що тут буде вироблене якесь рішення, але це будуть дискусії, які торкатимуться важливих питань суспільно-політичного життя нашої держави».

Від адміністрації вишу у роботі конференції взяла участь проректорка з навчально-наукової роботи Мирослава Лендьел.

Генеральний консул Словацької республіки в Україні Мірослав Мойжіта також звернувся до аудиторії з вітальним словом: «Вдячний, що маю можливість бути присутнім на сьогоднішньому форумі, адже теми для обговорення вкрай важливі. Бажаю всім палких дискусій і результативної роботи!».

Відтак поздоровив учасників форуму начальник департаменту молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан.

Екс-ректор УжНУ, професор Микола Вегеш від імені кафедри політології і державного управління, яку нині очолює, долучився до вітальних слів і наголосив на важливості такої конференції: «Дуже приємно, що тут присутні наші іноземні колеги, адже співпраця є безумовно корисною, особливо якщо Україна претендує увійти до Європейського Союзу. Окрім того, наші студенти та аспіранти мають прекрасну можливість побути в ролі справжніх науковців та здобути надзвичайно цінний досвід».

Під час науково-практичної конференції на ФСН обговорили взаємини України з ЄС
Микола Вегеш, Юрій Остапець та Мірослав Мойжіта
Під час науково-практичної конференції на ФСН обговорили взаємини України з ЄС
Ігор Тодоров

Директор Інформаційного центру Європейського Союзу в УжНУ, професор Ігор Тодоров висловив сподівання на плідну роботу й добрі результати конференції.

На пленарному засіданні з доповідями виступили заступник голови правління ГО «Асоціація політологів та міжнародників УжНУ» Олександр Бертолон («Позиція Угорщини на міжнародній арені стосовно імплементації мовної статті закону України «Про освіту»); доктор філософії Люблінського університету ім. М. Кюрі-Склодовської Януш Ковальчик («Захист прав національних меншин та політика пам’яті в сучасних польсько-українських відносинах в контексті російської пропаганди»); голова правління ГО «Асоціація політологів та міжнародників УжНУ» Іван Барчій з доповіддю про політику Румунії щодо захисту мовних прав румунської меншини в умовах прийняття закону України «Про освіту»; аспірант кафедри політології і державного управління УжНУ Станіслав Данко висвітлював питання концепції «Русского мира» як теоретико-ідеологічного обґрунтування гібридної війни на сучасному етапі; аспірантка кафедри політології і державного управління УжНУ Кристина Червеняк виступила з доповіддю на тему «Поширення української мови як чинник національної консолідації у поліетнічних регіонах України».

Після відкриття конференції та пленарного засідання науковці розійшлися по секційних засіданнях. З результатами конференції можна буде ознайомитися в окремого науковому збірнику.

Юлія Шипович
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.