Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На юридичному факультеті завершився двотижневий курс лекцій професора зі США

Серія занять «Legal English» Валері Ломбера була спрямована на опанування юридичної термінології англійською мовою з цілого ряду правничих дисциплін

0 78
Валері Ломбер
Валері Ломбер
Протягом двох тижнів студенти і викладачі юридичного факультету опановували курс фахової англійської мови. Заняття проводив запрошений зі США лектор – професор Валері Ломбер. Така можливість з’явилася завдяки Угоді між УжНУ та Центром Американських і Європейських студій.

Серія занять «Legal English» була спрямована на вивчення юридичної термінології з цілого ряду дисциплін. Зокрема, охоплено такі теми, як цивільний процес, спадкове право, контрактне право, бізнес-право (відповідник нашого господарського права) та банкрутство.

«Ознайомлення з юридичною термінологією не базується на простому «зазубрюванні», а орієнтоване на розумінні термінів у контесті конкретного юридичного документа на зразок контракту чи судового рішення. Такий підхід кардинально відрізняється від класичного вивчення теорії держави і права, яка формує понятійний апарат на першому курсі. Варто відзначити, що в американській правничій термінології не завжди можна знайти відповідник в українському праві. Це ускладнює сприйняття матеріалу, але в той же час робить заняття ще цікавішими», – зауважує завідувач кафедри господарського права Вадим Рошканюк.

Валері Ломбер не лише викладає, а й має більш ніж двадцятирічний досвід практичної роботи адвоката й судді. Розповідає, що мав велике задоволення від цього курсу й від спілкування з авдиторією: «Ми мали хорошу взаємодію. Я теж багато чого нового виніс для себе з цих занять. Але найкраще – це люди, нові знайомства, нові враження».
На юридичному факультеті завершився двотижневий курс лекцій професора зі США

Заняття тривали у невеликих групах – по 10–15 людей. Професор стверджує, що це спрощує пояснення інформації, адже його головна мета – щоб кожен зрозумів суть предмета. Відповідно  кожна наступна лекція базувалася на матеріалі попередніх, тож студенти й викладачі змогли опанувати все – від найпростіших до найскладніших термінів.

Ярослав Лазур дарує монографію професору Ломберу
Ярослав Лазур дарує монографію професору Ломберу

28 вересня відбулася завершальна лекція курсу. На ній присутні розбирали так звані «Terms of Art» – слова, які мають особливі значення в певному контексті.

На захід завітав декан юридичного факультету Ярослав Лазур. Він подякував професору Валері Ломберу за цікавий і важливий курс і подарував йому монографію, написану спільно з австрійським професором Берном Візером та викладачами факультету, яка дає нове розуміння про адміністративне право в Україні.

Студенти й викладачі, які завершили курс лекцій Валері Ломбера отримають сертифікати про опанування юридичної термінології англійською мовою, що може стати важливим кроком для дальшої кар’єри в юриспруденції.

Захід став можливий завдяки організаційній та фінансовій підтримці декана юридичного факультету Ярослава Лазура, керуючого партнера адвокатської фірми «Греца і партнери» професора Ярослава Греци, керуючого партнера адвокатської фірми «Колегіум» Ростислава Пазини та доцента кафедри господарського права Василя Манзюка.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.